null Beeld

Boer zoekt vrouw is vanavond op de buis: déze boeren gaan we volgen!

Het is zover, na maanden wachten kunnen we vanavond kijken naar Boer zoekt vrouw internationaal (NPO1). De boeren zijn afgelopen augustus aan ons voorgesteld, wij zetten ze nog even voor je op een rij.

null Beeld

Herman

Land: Frankrijk

Soort bedrijf: melkveebedrijf met in totaal ± 150 koeien

Geboortedatum: 6 oktober 1991 (25 jaar)

null Beeld

Marc

Land: Zambia

Soort bedrijf: viskwekerij (tilapia)

Geboortedatum: 3 juli 1979 (37 jaar)

null Beeld

David

Land: Roemenië

Soort bedrijf: varkenshouderij (in oprichting) + akkerbouw

Geboortedatum: 6 juni 1989 (27 jaar)

null Beeld

Olke

Land: Amerika (Texas)

Soort bedrijf: melkveebedrijf met 1.400 koeien + 1.200 stuks jongvee

Geboortedatum: 9 oktober 1964 (52 jaar)

null Beeld

Riks

Land: Canada

Soort bedrijf: melkveehouderij + vleeskoeien

Geboortedatum: 5 september 1976 (40 jaar)

Brieven

De vijf boeren ontvingen in totaal 1.199 brieven. In de uitzending van vanavond is te zien hoe de boeren de brieven overhandigd krijgen op de SS Rotterdam. Presentatrice Yvon Jaspers zegt op de website van Boer zoekt vrouw internationaal: “Het wordt weer een prachtige serie waarin je alles kunt verwachten: ontluikende liefde, zenuwen, plezier, tranen van verdriet en tranen van intens geluk. Je kunt genieten van nieuwe landen en zeker van bijzondere mensen. Deze reeks heeft een exotisch tintje en tegelijk voelt het zo vertrouwd. Uiteindelijk gaat het om de liefde tussen twee mensen. Dat is in Nederland niet anders dan in Canada of Texas. Hoewel, de hunkering naar liefde is misschien nog net een tikkie groter. De boeren hebben er zo lang naar uitgekeken!”

Commotie

Over boer Marc ontstond afgelopen zomer commotie. Hij zou als expat-agrariër en manager van een viskwekerij helemaal geen 'echte' boer zijn. Kijk hieronder de reactie van Yvon Jaspers op die verwijten terug.

Liefdespeiler

Nieuw aan het populaire datingprogramma is de Liedespeiler. Sinds deze week kunnen wij als kijker voorspellen hoe de verhalen verder gaan. "Wie gaat de boer kiezen, let hij op innerlijk of uiterlijk, hoe reageert de vrouw, dat kun je proberen te voorspellen," vertelt Yvon Jaspers. "Vaak zeggen mensen bij het begin van het seizoen: 'Ik weet al hoe het gaat.' En achteraf zeggen ze: 'Ik zei het toch?' Maar dan heb je makkelijk praten. Klopt het ook? Hadden ze al vroeg goed ingeschat wie voor wie gaat kiezen? Dit jaar gaan we dat bijhouden. En het zou natuurlijk leuk zijn als er iemand blijkt te zijn die alles goed zag aankomen. Dat is dan de echte boerenliefdeskenner." Kijk hier voor de Liefdespeiler.

Naast de kijkers doen ook deskundigen wekelijks hun voorspelling: oud-deelnemers boer Jos en Dycke, relatiedeskundige Marleen Janssen, cabaretière Katinka Polderman, surfer Dorian van Rijsselberghe ("Omdat er ook een competitie-element in het programma zit," legt Yvon Jaspers uit) en gedragsbioloog Alewijn Brouwer.

Boer zoekt vrouw internationaal wordt vanavond om 20.25 uur uitgezonden door KRO-NCRV op NPO1. De laatste uitzending is op zondag 23 april. Zaterdag 13 mei wordt het seizoen traditioneel afgesloten met de Boer zoekt vrouw-afterparty.

Kijk jij mee?

Bronnen: Boerzoektvrouw.kro-ncrv.nl en AD.nl

Foto's: KRO-NCRV

Lees ook

Artikelen van margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden