null Beeld

Boer zoekt vrouw – de nabespreking: over vluchtgedrag en een goed gesprek met een hond

Coördinator tekstredactie Ilona Oerlemans is groot Boer zoekt vrouw-fan. Elke maandag blikt zij terug op de laatste uitzending.

Nadat Herman vorige week al koos, was het nu aan de andere boeren om een van hun vrouwen weg te sturen. Of aan de vrouwen om te vluchten. En gevlucht wérd er. Allereerst bij Riks. Na een privémomentje met Eline om uit te vissen ‘hoe zij erin staat’ keek Eline opeens een stuk minder bang. Pure opluchting omdat de ontsnapping nabij was, dacht ik. Maar nee, juist Claudia nam de benen. Kwestie van ‘het gevoel dat er niet is’. Een helder inzicht dat ze verkreeg door er even met de hond over buiten te zitten. Ik heb zomaar het idee dat Claudia meer heeft gehad aan haar gesprek met Riks’ herder dan aan haar afscheidsgesprekje met Riks zelf. ‘Ja, oei, oei hè,’ reageerde hij. Steek die maar in je zak! Want wat kun je er anders mee?

Bij Marc bleek Irene in een enorme interne worsteling te zitten. In haar eigen woorden: ‘Ik vind het lastig dat ik eventueel gevoelens voor iemand kan hebben slash krijgen.’ En dat ‘slash’ zei ze dus echt, hè. Ze zeggen sowieso aparte dingen, die vrouwen van Marc. Eerst moesten ze ‘landen’ en was alles ‘super’, nu weet Anke weer niet zeker of zij en Marc wel ‘levellen’. Annekim zegt dat er een soort enthousiasme in haar naar boven komt. Dat ze blij wordt van Marcs fysiek. In gewoon Nederlands: ze wordt enorm opgewonden van haar lekkere boer. Marc zelf zegt nog steeds vrij weinig. Op Irenes openhartigheid reageerde hij met ‘ja’ en ‘oké’- wél in verschillende toonhoogtes, dat moet gezegd - en als Anke en Annekim daarna willen weten of dit ook zíjn keuze was geweest, geeft hij gewoon geen antwoord.

Gelukkig is David wél een open boek. Hoewel… Als Yvon de stemming bij hem komt peilen, geeft hij aan dat hij misschien te veel met zijn vrouwen heeft meegepraat. Ondertussen is Mara vooral zenuwachtig en heeft Susanne kriebels, maar weet ze niet zeker of die door David komen of door het slaaptekort. Jorien heeft het over een ‘maatjesgevoel’ tussen haar en David. David zelf denkt bij het woord ‘maatjes’ waarschijnlijk eerder aan haring, want hij stuurt Jorien naar huis.

Olke schakelt wederom hulptroepen in. Dit keer heeft hij zijn beide ouders uitgenodigd voor een korte lunch. Een ultrakorte lunch, want al na een seconde of zes roept Olke: ‘Hé, was gezellig, we moeten weer verder!’ Hoewel Harriët de beste is met de beesten, is het feit dat ze geen beesten éét ook voor Olkes vader een afknapper. ‘Dat past niet in de familie, wij eten alles.’ Broodje met kleffe kaas voor Harriët in het vliegtuig, want zij wordt door Olke naar huis gestuurd. Aan zijn overgebleven twee vrouwen stelt Olke bij een maaltijd met kaarsjes en macaroni de suggestieve vraag of zij vinden dat hij zich moet scheren. Ik heb nú al zin in volgende week…

Lees ook Boer zoekt vrouw: Olke krijgt advies van zijn ouders

En dan Herman met zijn meiden. Zo op het oog zijn er drie verschillen: 1. Fleur heet Fleur en Anne niet. 2. Anne draagt altijd een bril. 3. Anne draagt bijna altijd haar haar los. Verwaarloosbare verschillen. Misschien dat Herman ze daarom allebei wil houden. Hij heeft ook wel wat in te halen. Sta je daar opeens oogcontact te maken en te voelen dat er iets begint te kriebelen. En of dat dan voor een is of voor alle twee, ach… muziek maak je met z’n allen. Net zoals dubbelzinnige grappen - ‘Ik heb al een zakkie!’ - ook leuker zijn met meer toehoorders. Ik hoop alleen wel voor de meiden dat hij een doedelzakkie bedoelde, daar weten ze tenminste raad mee.

Foto | Boer zoekt vrouw internationaal

Ook leuk om te lezen

Artikelen van margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden