null Beeld

Boer zoekt vrouw – de nabespreking: over huilende maagden en slecht trekwerk

Coördinator tekstredactie Ilona Oerlemans is groot Boer zoekt vrouw-fan. Elke maandag blikt zij terug op de laatste uitzending.

De boeren van dit seizoen komen over het algemeen opvallend goed uit hun woorden. Behalve Marc dan, maar die is al erg prettig om naar te kijken en je kunt nou eenmaal niet alles hebben in het leven. Vorige week ontplofte Twitter toen bleue boer Herman zijn legendarische uitspraak deed over Annes modellenfoto. Voor wie het heeft gemist: toen Anne tijdens de speeddate tegenover hem zat, concludeerde hij: 'Wat ze van je kunnen maken met zo'n modellenfoto. Dat is ongelooflijk.' Oké, echt complimenteus was het niet, maar Herman had wel een punt. Als je zo'n beeldschone foto opstuurt, kun je toch wel een béétje je best doen om erop te lijken?

Desondanks werd Anne uitgekozen voor de dagdate en ook daarbij was zij weer haar puur nature zelf. Wel zo praktisch, want Herman en zijn vijf vrouwen gingen paarden mennen. Tot al te bijzondere uitspraken leidde dat niet, al vond ik het best lollig dat Anne (die net als Hermans andere uitverkorenen nog nooit een relatie heeft gehad) zei dat ze heel makkelijk een klik kan maken als ze in actie is, óók met jongens. Fijn dat 'de klik' - de term alleen nog wordt gebruikt in laminaatwinkels én Boer zoekt vrouw - weer eens voorbijkwam. Jammer dat die eenzijdig was en Anne niet mee mag naar Frankrijk. Die eer viel de huilende maagden Anne (die andere dus), Fleur en Pia ten deel. Schattig.

Iets minder schattig, maar wél grappig: de minimalistische constatering van Olke voordat hij en zijn vrouwen de ijsbaan van Leeuwarden betraden voor een lesje kunstrijden. 'Hé, ijs!' Verder kwam er weinig uit. Zelfs toen Alberdien nogal emotioneel werd vanwege het gemis van een man in haar leven volstond Olke met een apart 'Leuk.' Ach, eenmaal in Texas komt dat vast allemaal goed, want Alberdien mag wél mee. Yes!

Terwijl Marc met zijn vrouwen een bamboebouwwerk maakte en insecten at, fungeerde David als model voor zijn vijf vrouwen die zijn hoofd moesten boetseren. De onderlinge gesprekken waren best geanimeerd en dankzij de kaartjes met stellingen die hij kreeg ook nog vrij inhoudelijk. Jorien, Mara en Susanne 'mogen' mee naar Roemenië. Van boetseren naar pionieren. #benbenieuwd

Bij Marc moest Yvon te hulp schieten bij zijn keuzemoment. Zij raadde aan om niet na te denken, maar op gevoel af te gaan. Een openbáring voor Marc, die leidde tot de keuze voor Irene, Anke en Annekim. Nou staat laatstgenoemde sowieso al met 3-0 voor, want én woonachtig in Zambia én afwezig bij de speeddate omdat ze net een babyolifantje had gered. Wel zo praktisch, dat eerste.

Dé uitspraak van deze week kwam op naam van Riks. Althans, als hij goed wordt ondertiteld, maar daar vertrouw ik dan maar op. Hij ging worst draaien met zijn vrouwen en toen miss Heliumballon in actie was, concludeerde Riks: 'Ik heb het al gezien, je bent niet van het trekwerk.' Exit miss Helium, vrij baan voor Eline, Marit en Claudia, die nog even mogen dromen van een leven lang op zondag naar de Canadese kerk. Amen!

Foto: KRO-NCRV

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden