null Beeld

Blik in de toekomst: zo ziet 2019 eruit volgens jouw jaarhoroscoop

Het belooft een spannend en liefdevol jaar te worden.  Met misschien een nieuwe liefde, nieuwe baan, nieuwe woning? Of vind je het geluk juist in het oude vertrouwde? Wie weet heeft jouw jaarhoroscoop 2019 hét antwoord...

Margriet-astrologe Marjolijn de Jong keek voor je naar de sterren...

RAM 21-3 T/M 20-4

Wat voor jaar wordt het?

Je bent je erg bewust van je hang naar onafhankelijkheid en vrijheid. En soms botst dat met de gevoelens van anderen en met de verantwoordelijkheden die je hebt.

In de liefde

Samen met je lief wil je veel ondernemen. Vooral leuke reisjes maken als dat mogelijk is. Misschien besluiten jullie wel om op een andere plek te gaan wonen. Dat kan zelfs in een ander land zijn. Maar alleen maar dromen over een zomerhuisje geeft soms ook al voldoening. Met je sportieve aanleg zie je een winter-vakantie wel zitten. Vooral in januari is dat romantisch. In september geniet je nog even na van de zomer en in december wil je wel wéér naar de sneeuw. Grote kans dat je dan samen met vrienden afspreekt of nieuwe vriendschappen opdoet.

Op het werk

Je ambitie is groot. Daardoor krijg je al snel meer verantwoordelijkheden toegeschoven of je neemt ze zelf op je. Het liefst heb je de leiding of werk je voor jezelf. De veranderingen die je al een tijdje in gang probeert te zetten zijn vanaf maart succesvol en leveren dan ook geld op. Sommige Rammen doen werk voor een instelling en halen daar veel voldoening uit. Van machtsstrijd, gekonkel en te zware taken trek je je niets aan, al merk je ze wel op.

Gezondheid

Je herstellende vermogen is groot en je doet hard je best om eventuele kwaaltjes snel het hoofd te bieden. Veel bewegen en sporten doe je graag, maar helaas is gezond eten niet altijd vanzelfsprekend. Weinig vlees en voldoende groentes lonen. Je bent de laatste tijd extra gevoelig, waardoor allergie en vermoeidheid op de loer liggen. Voldoende rust nemen en prikkels van buitenaf mijden, helpt.

Opvallend

De inspanningen van de laatste tijd lijken hun vruchten af te werpen. Je kunt een goede positie bereiken op het werk of in sociale kringen, en je weet daar ook financieel de juiste vorm aan te geven. Je bent nu extra reislustig en leergierig. Van een studie heb je al snel voordeel. Ook speelt het buitenland vaker een rol, omdat je gaat reizen of via mensen die je ontmoet.

STIER 21-4 T/M 21-5

Wat voor jaar wordt het?

Wellicht ben je wat opstandiger dan men van je gewend is. Het lijkt erop dat je je vaker afvraagt ‘of dit het allemaal is’. Je hebt behoefte aan verandering, terwijl je daar doorgaans eigenlijk niet zo dol op bent. Vasthouden aan je zeker-heden of je openstellen voor iets nieuws, daartussen kun je twijfelen. Gelukkig durf je nu eerder knopen door te hakken.

In de liefde

Een nieuwe liefde kan de oorzaak zijn van een andere levensstijl. Misschien voel je dat de band met je vertrouwde lief nóg hechter is geworden. Of vraag je je af wat je nu eigenlijk wilt? Wat er ook speelt, je wilt graag je best doen voor een goede relatie. Je bent trouw van aard, maar er zijn grenzen. Kom je een spannend type tegen? Dan gaat het allemaal sneller dan je bent gewend. Met een nieuwe grote liefde ga je eerder samenwonen of zelfs trouwen. Geld uitlenen aan vrienden gaat alleen goed als er duidelijke afspraken worden gemaakt. Anders kost het je de vriendschap.

Op het werk

Het wordt een jaar van groei en nieuwe manieren om jezelf te ontplooien. Een prima jaar ook om je financiële situatie te verbeteren. Omdat je aan iets begint wat succesvol is, omdat je hebt bijgeleerd en je nieuwe kennis nu toepast of omdat je een kleine promotie maakt. Werk dat met publiek te maken heeft levert wellicht niet meteen veel geld op, maar dat kan aan het eind van het jaar verbeteren. Gestopt met werken? Dan vind je nieuwe bezigheden die je plezier geven.

Gezondheid

De meeste Stieren zijn zo sterk als een paard en kunnen veel hebben. Je kunt wel wat gevoelig zijn voor suiker en vet. Te veel en te zoet eten, waar je vaak dol op bent, is dus niet zo’n goed idee.

Opvallend

Je kracht en creativiteit zijn dit jaar nog groter dan ze al waren. Dat je dat zakelijk weet te gebruiken geeft ook je portemonnee een boost. Je bent toekomstgericht en minder behoudend, maar weet wel waar je verantwoordelijkheden liggen.

TWEELINGEN 22-5 T/M 21-6

Wat voor jaar wordt het?

Het wordt een vrolijk jaar, vol groeimogelijkheden en nieuwe kansen. Je bent optimistisch. Let wel op de lijn: er komen eerder wat kilootjes bij.

In de liefde

Met relaties die het nét niet zijn neem je geen genoegen meer. Waar je in het verleden nog wat kon aanmodderen, wil je het nu echt goed hebben samen. Als je je best doet, kan een relatie die een beetje is ingedut ook weer opbloeien. Alleen maar social talk boeit je niet meer; je hebt behoefte aan goede gesprekken. Daarom kies je voor vrienden die ergens over nadenken. Er zal daardoor een verschuiving plaatsvinden in allerlei relaties. De goede blijven, voor de slechte heb je geen geduld meer. Die laat je dan verwateren.

Op het werk

Meer idealisme en voldoening, dat is wat je zoekt. En dat bereik je meestal sneller als je samenwerkt met anderen. Je realiseert je dat je dan sterker bent en bovendien is het gezelliger. Als je voor een instelling of groot bedrijf werkt, zullen reorganisaties een rol spelen. Daar ga je flexibel mee om, ook al zie je er het nut niet altijd van in. Wellicht probeer je met een beter voorstel te komen, maar als daar niet naar wordt geluisterd, laat je het zo. Je kunt razendsnel denken, hebt een handelsgeest en houdt van efficiënt werken, maar je hebt ook geleerd dat niet iedereen zo is. En dat dan pas later het inzicht komt dat jij gelijk had.

Gezondheid

Je herstellende vermogen is sterk en dat zorgt ervoor dat je eerder geneest van eventuele kwaaltjes. De neiging om liflafjes te eten en je agenda zo vol te plannen dat je niet aan voldoende nachtrust toekomt is niet erg bevorderlijk voor je gezondheid. De telefoon wat vaker wegleggen is ook een goed idee.

Opvallend

Meer Tweelingen krijgen een (klein)kind of nemen een huisdier. Er wordt samengewoond en getrouwd, maar ook gescheiden. Er zullen meer Tweelingen, vaak met iemand samen, een bedrijf opzetten. Financieel is dat nog wel oppassen.

KREEFT 22-6 T/M 23-7

Wat voor jaar wordt het?

De Kreeft zet grote stappen dit jaar. De één wordt zwanger, de ander besluit te trouwen of te gaan samenwonen, de volgende gaat verhuizen of kiest voor een nieuwe baan.

In de liefde

Komend jaar staat in het teken van uitersten. Het kan zijn dat je het helemaal leuk hebt met iemand en een nieuwe relatie bevestigt als je dat nog niet hebt gedaan. Of je bestaande relatie wordt extra hecht. Maar het tegenovergestelde kan ook. Dan besluit je juist tot veranderingen, zodat je op een betere manier verder kunt. Er wordt in elk geval orde op zaken gesteld, positief of negatief. Eind van het jaar heb je dat rond. De aanschaf van een (zomer)huis behoort ook tot de mogelijkheden. En er kunnen nieuwe vriendschappen op je pad komen.

Op het werk

Op je werk krijg je vaak leuke kansen, maar er zijn ook situaties waarin er sprake is van forse tegenwerking. Je bent echter krachtig genoeg om je te handhaven. Een enkele keer via een rechtszaak, maar dat is echt een uitzondering. En die loopt dan meestal wel gunstig af. Er zijn nogal wat Kreeften die erover nadenken of ze met pensioen willen gaan. Opvallend genoeg is dat dan eerder of juist later dan op de door de wet voorgeschreven leeftijd.

Gezondheid

Als je veel problemen hebt, kun je last hebben van stress. Maar omdat je ook fijne relaties hebt, is er wel een goede balans. Iemand die verstandig is kan een goede hulp zijn. Emoties zijn nogal bepalend voor je welzijn. Niet te veel alcohol drinken, maar wel veel water, en gezond eten doen de rest.

Opvallend

Het is een heftig jaar waarin veel kan gebeuren. Voordeel is dat je daardoor veel over jezelf en je situatie leert, en dat zorgt ervoor dat je het jaar uiteindelijk tevreden kunt afsluiten.

LEEUW 24-7 T/M 23-8

Wat voor jaar wordt het?

Veranderingen spelen de hoofdrol in dit spannende jaar. Plotselinge gebeurtenissen hebben veel invloed, en achteraf ben je er vaak wel blij mee. Alsof het zo moest zijn.

In de liefde

De liefde viert hoogtij. Zowel in relaties als bijvoorbeeld in de komst van een (klein)kind. Je wordt eerder verliefd. Opnieuw op je eigen lief of op een nieuwe vlam - al zul je daarvoor niet snel een geliefde loslaten. Je hebt behoefte aan romantiek en het is slim om daar samen aan te werken. In een lastige situatie leer je je vrienden en geliefde goed kennen. Dat doet je veel.

Op het werk

Er zijn al wat langer spanningen op het werk en vaak treffen die ook je gezondheid. Je bent loyaal aan collega’s en kunt slecht tegen gemanipuleer en ook tegen het gedoe rondom reorganisaties. Eigen baas zijn is dan prettiger, maar geeft ook meer verplichtingen. Hoe het ook gaat: aan het eind van het jaar heb je het beter geregeld voor jezelf.

Gezondheid

Plezier hebben in je werk en je leven is zó belangrijk. Bovendien wil je trots op jezelf kunnen zijn. Je besluit om gezonder te gaan leven. Af en toe een uurtje zon doet je ook goed en daarvoor hoef je niet op vakantie. Er goed uitzien heeft bij jou een sterk positief effect. Als je een leuke versie van jezelf in de spiegel ziet, voel je je meteen beter. Een eventuele (schoonheids)behandeling doet je goed.

Opvallend

Je hebt de wind mee, ook al zijn er problemen die je moet oplossen. Maar met jouw moed en optimisme kom je er wel uit. Je weet je omgeving stralend te motiveren en daardoor hulp te krijgen. Hoewel je dol bent op aandacht gun je een ander ook wat.

MAAGD 24-8 t/m 23-9

Wat voor jaar wordt het?

In het begin van het jaar heb je misschien nog wat financiële tegenvallers, maar in het voorjaar verandert dat. Aan het eind van het jaar kan zelfs het tegenovergestelde aan de hand zijn! Verder staat 2019 vooral in het teken van relaties, kinderen en ontspanning. Al kun je ook te maken krijgen met pijn en verlies.

In de liefde

Je zoekt naar prettige huiselijke omstandigheden en goede relaties met je familie - daar hoort meestal ook een liefdevolle partner en een goede band met je (klein)kinderen bij, als je die hebt of krijgt. Je wilt graag dat onderling alles perfect en romantisch is. Je hebt daar veel voor over en kunt een liefdesrelatie soms wat idealiseren. Totdat je accepteert dat niemand perfect is. Misschien kun je juist dán lekker gaan genieten .

Op het werk

Op zakelijk vlak kun je met iemand gaan samenwerken. Je wilt jezelf namelijk graag ontplooien en zien wat je mogelijkheden zijn, maar je hoeft niet in de spotlights. Liever blijf je op de achtergrond, waar je wel de touwtjes in handen kunt houden. Plotselinge veranderingen pakken goed uit, vooral tegen het eind van het jaar.

Gezondheid

Het past bij je om gezond te eten en te drinken, dus dat scheelt. Plezier hebben in het leven en met de mensen om je heen doet de rest. Pas op met chemische stoffen, kleurstoffen en alcohol: je bent wat gevoeliger voor allergische reacties. En je mag best iets minder kritisch naar jezelf zijn.

Opvallend

Doordat je de behoefte aan overzicht en controle iets beter kunt loslaten, sta je veel relaxter in het leven. Je raakt minder snel geïrriteerd. Door ervaringen wijzer geworden realiseer je je steeds meer dat het leven te kort is voor gedoe en dat je beter in het nu kunt leven en genieten.

WEEGSCHAAL 24-9 t/m 22-10

Wat voor jaar wordt het?

Je vermijdt graag (te veel) veranderingen, maar toch wordt het niet echt een rustig jaar. Vooral qua zorg in de familie heb je het een en ander te regelen.

In de liefde

Als je geen geliefde hebt, word je ongelukkig. Je kunt ook eindeloos dromen over de ‘ware’, terwijl je het eigenlijk zo slecht nog niet hebt. In de loop van het jaar wordt de onrust minder. Omdat je een beslissing neemt of omdat de situatie ernaar is. Ook veranderingen in de familie spelen een rol. De bezorgdheid over dat ene familielid blijft, maar je komt meestal wel tot een betere oplossing.

Op het werk

Onduidelijkheden, reorganisaties of nieuwe regels kunnen je erg verwarren of irriteren. Maar in de loop van het jaar vertrouw je steeds meer op je eigen intuïtie. Bovendien kun je prima bemiddelen en regelen. In je dagelijkse bezigheden wil je meer creativiteit kwijt kunnen.

Gezondheid

Suiker, stress en ruzie: allemaal ingrediënten waar je slecht tegen kunt. Door ervoor te zorgen dat je begrijpt waar je mee bezig bent, krijg je meer orde in je hoofd. Daarbij helpt een goede gesprekspartner. Je neemt dan toch wel je eigen beslissing, maar in gesprek krijg je beter zicht op wat je bezighoudt. Bij te veel spanning neig je naar te veel snoepen. Dat weet je nu beter te beheersen.

Opvallend

Huiselijke omstandigheden kunnen veranderen doordat je verbouwt, nieuwe meubels koopt of gaat verhuizen. Maar je kunt ook een innerlijke verandering ondergaan door je meer te verdiepen in spiritualiteit of een bepaalde therapie te volgen.

SCHORPIOEN 23-10 T/M 22-11

Wat voor jaar wordt het?

Waar je het afgelopen jaar meer groeimogelijkheden of kansen voor jezelf hebt gecreëerd, heb je dit jaar een grote behoefte aan zekerheid. Dat kan letterlijk zo zijn: dat je meer financiële ruimte zoekt. Of figuurlijk. In het laatste geval zoek je vooral naar innerlijke zekerheden.

In de liefde

Je bent al een tijd uiterst romantisch ingesteld en dat kan de wens naar een soort droomgeliefde doen ontstaan. Misschien word je verliefd op een type dat je anders niet eens zou overwegen. Je bent zeer vasthoudend van aard en laat niet snel een relatie los. Nu kun je, onder invloed van die illusie, verlangen naar meer vrijheid en nogal rebels zijn. Of je partner ervaart zoiets. De kans bestaat ook dat je juist een zeer positieve verandering binnen een bestaande relatie meemaakt, door gebeurtenissen die je samen ervaart. Een intense tijd vol mogelijkheden dus.

Op het werk

Werk je met iemand samen? Dan kan dat veranderen. Je kunt ook een spannende nieuwe collega krijgen. Er zijn nogal wat Schorpioenen die weer gaan studeren of een cursus gaan volgen, zodat ze hun financiële mogelijkheden kunnen vergroten. Een hobby kan werk worden. Of je probeert een manier te vinden om je idealen beter vorm te geven in je dagelijkse bezigheden. Je creativiteit neemt toe of je krijgt eindelijk de kans om die te gebruiken.

Gezondheid

Als je jouw emoties op de één of andere manier kunt uiten, is dat bevorderlijk voor je algemene gezondheid. Of dat nu in een relatie is, een hobby of je werk maakt eigenlijk niet uit. Boosheid of opgekropte gevoelens zijn een groot gevaar voor een intense persoonlijkheid als die van een Schorpioen. Meestal ben je supersterk en je uithoudingsvermogen is fenomenaal.

Opvallend

Plannen waar je al een tijdje mee rondloopt, ga je ten uitvoer brengen. Ook zul je wat meer op stap gaan dan gewoonlijk. Je hebt het reizen ontdekt of moet vaker weg door omstandigheden.

BOOGSCHUTTER 23-11 T/M 22-12

Wat voor jaar wordt het?

Komend jaar bruis je van de energie en goede ideeën. Al zul je tot het eind van het jaar moeten afwachten of al je plannen ook financieel aantrekkelijk zijn om uit te voeren.

In de liefde

In de meeste gevallen wordt het een liefdevol jaar, waarin je steun krijgt uit onverwachte hoek of waarin je uitbreiding van het gezin kunt verwachten - denk hierbij aan een (klein)kind óf een huisdier. Je kunt ook erg worden opgeslokt door je ideale huis; soms heb je daardoor moeite om alle rekeningen te betalen, het kan ook zijn dat een verbouwing nogal wat spanning geeft met je lief. Eind van het jaar is dat wel opgelost. In je enthousiasme kun je wat veel hooi op je vork nemen, maar wat je ook onderneemt: het brengt je uiteindelijk veelal dichterbij elkaar en intensiveert de liefde.

Op het werk

Je krijgt al vrij snel te maken met veranderingen en die zullen niet zo snel ophouden. Gelukkig leer je steeds beter om je aan te passen. Veranderingen brengen ook een soort uitdaging met zich mee en dat boeit je wel. En vooral na de zomer pluk je er ook nog eens financieel de vruchten van. Met jouw optimisme kom je een heel eind en lijk je eigenlijk alle succes naar je toe te trekken. Of je komt nu net de juiste mensen tegen.

Gezondheid

Doordat je het druk hebt, schiet gezond eten er soms bij in. Een makkelijke hap is dan verleidelijk, maar met de extra kilootjes ben je dan weer niet zo blij. Gelukkig is je herstellende vermogen nu juist weer top.

Opvallend

Er komt veel naar je toe. Je bent spiritueler en intuïtiever dan anders en kan daardoor soms wat te snel gaan. Dan weet jij wel dat het goed komt, maar de mensen in je omgeving houden hun hart vast - wat jou dan weer onzeker maakt. Geduld, logica en toch je gevoel volgen blijkt het beste.

STEENBOK 23-12 T/M 20-1

Wat voor jaar wordt het?

De toekomst houdt je bezig. Voor de een draait die om werk en carrière, voor de ander om een goede invulling van het pensioen of een hobby. Met veel geduld probeer je je doel te bereiken. Je houdt je wat meer afzijdig en gaat gewoon je gang.

In de liefde

Het is de bedoeling dat je partnerrelatie goed is, zowel zakelijk als privé. Omdat je graag dingen regelt, levert dat weleens problemen op. Dit jaar ben je wat milder en komt het minder snel tot machtsconflicten. Je straalt kracht en degelijkheid uit, waardoor je ook eerder het vertrouwen vanuit je omgeving opwekt. Familie en kinderen nemen een belangrijke plaats in en je zorgt graag voor ze. Al houd je wel je eigen plek in de gaten en zorg je voor voldoende afleiding en plezier.

Op het werk

Als je nog niet hebt bereikt wat je in je hoofd had, zul je dit jaar in elk geval een eind in de goede richting komen. Vooral tegen het eind van het jaar ben je meer tevreden. Je hebt nu eenmaal een aantal idealen en stopt niet voordat je die hebt bereikt. Dat levert respect op en daardoor krijg je ook meer medewerking. Zaken die echt niet meer bevallen laat je los. Maar dat doe je op een vriendelijke manier.

Gezondheid

Van nature ben je taai en sterk. Je weet meestal ook wel wat je moet doen om gezond te blijven. De discipline ervoor heb je wel, maar of je er ook altijd zin in hebt, is weer wat anders. Zodra je merkt dat er iets niet klopt, kun je heel goed het roer omgooien en uitzoeken wat er nodig is. En daar houd je je dan ook aan.

Opvallend

Je bent dit jaar wat dromeriger en meer in jezelf gekeerd. Religie, spiritualiteit of filosofie zijn extra belangrijk en je vraagt je meer dan gewoonlijk af wat de zin van het leven is. Heb je daar voor jezelf een soort antwoord op gevonden, dan geeft dat je extra steun. Je kunt iemand ontmoeten die je meer kennis en wijsheid geeft. Of je bent zelf degene die anderen ondersteunt.

WATERMAN 21-1 T/M 18-2

Wat voor jaar wordt het?

Na een jaar waarin je veel hebt overdacht, zet je nu stappen. Wees niet verbaasd als er zaken boven water komen uit je verleden. Je zet alles op een rijtje, zodat je daarna met een schone lei verder kunt.

In de liefde

Vooral in de eerste helft van het jaar komen er makkelijk nieuwe mensen op je pad met wie je vriendschap sluit. Daar kan ook een nieuwe liefde bij zitten. Je zoekt gelijkgestemden met wie je een goed gesprek kunt voeren, maar ook op een relaxte manier kunt omgaan. Dwang of te veel regels maken je nerveus, terwijl je van nature heel sociaal kunt zijn.

Op het werk

In een werksituatie kun je geconfronteerd worden met reorganisaties of veranderingen die je aanvankelijk lastig vindt, maar uiteindelijk makkelijk oppakt. Tot je verbazing geven ze ook weer nieuwe mogelijkheden. Je financiële situatie kan er zelfs door verbeteren. Enige voorzichtigheid is wel op zijn plaats, want geld stroomt misschien wat makkelijker binnen, maar het stroomt er ook snel weer uit. Onder nieuwe vrienden kunnen ook mensen zitten die van je willen profiteren.

Gezondheid

Je hebt zo je eigen manieren die je helpen om je gezond te voelen. Denk aan een bepaald dieet of een aparte sport. Als iedereen gaat hardlopen, doe jij juist het tegenovergestelde. Maar met een vriendengroepje wil je nog wel voor de gezelligheid meedoen.

Opvallend

Je kunt met instanties te maken krijgen waarmee je het niet altijd eens bent. En dan moet je je gelijk zien te halen. Dat lukt vaak wel, omdat je vasthoudend bent. In vriendschap kun je te maken krijgen met teleurstelling én met verrassende hulp.

VISSEN 19-2 T/M 20-3

Wat voor jaar wordt het? Zolang je blijft toegeven aan de neiging in een slachtofferrol te kruipen, zal er weinig veranderen. Doe je dat juist niet, dan zul je veel bereiken en lijk je nu een deel van je idealen en plannen te kunnen verwezenlijken.

In de liefde

Hoewel je graag alleen bent, word je wel eenzaam als je niet genoeg mensen in je kringetje hebt hebt. Het is belangrijk om daar de balans in te vinden. In je vriendschappen is het alles of niets. Je laat mensen vallen of gaat nieuwe relaties aan. De kans op (klein)kinderen is groot, evenals de kans op een nieuwe liefde of op verdieping in een bestaande relatie.

Op het werk

Wisselende inkomsten of een plotselinge verandering maken het wat rommelig. Eind van het jaar heb je bezigheden gevonden die bij je passen en je voldoening geven. Maar daar moet je wel actief iets voor doen.

Gezondheid

Doordat je meer discipline kunt opbrengen, verlies je jezelf niet meer zo snel in ‘verslavingen’, zoals te veel eten, drinken, tv-kijken of steeds op je telefoon of tablet kijken. Rust en regelmaat werken nog steeds erg goed. En pak wat vaker de fiets in plaats van de auto! Door de fysieke inspanning raak je meteen een stuk negatieve energie kwijt die je onbewust van anderen oppakt.

Opvallend

Na een periode waarin je makkelijk kunt wegglijden in een soort depressie, komt er een tijd waarin je precies weet wat je wilt. Je oogst respect en men herkent je kracht en creativiteit weer. Jijzelf ook trouwens, soms tot je eigen verbazing.

Tekst | Marjolijn de Jong

Beeld | iStock

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-54-1. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

null Beeld

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden