null Beeld

Bizar: déze Instagramfoto heeft de meeste likes ooit

Normaal gesproken zijn het kiekjes van celebrity's die in no time miljoenen keren worden geliket op Instagram. Maar daarin is nu verandering gekomen: een simpele foto van een ei heeft afgelopen nacht het record van meeste likes verbroken.

De Instagramfoto, waarop niet meer is te zien dan een ei, had rond zeven uur vanochtend meer dan 23 miljoen likes.

Vooropgezet plan

Hiermee heeft het ei de eerste foto van de dochter van realityster Kylie Jenner van de troon gestoten. Deze foto had ruim 18 miljoen likes. Uit het bijschrift van de ei-foto komt naar voren dat dit al vanaf het begin de bedoeling was. “Laten we kijken of we samen het wereldrecord kunnen krijgen van meest gelikete foto op Instagram. We moeten het huidige record van Kylie Jenner (18 miljoen) verbreken. Dit gaat ons lukken!” is er in het bijschrift te lezen.

Zoektocht naar eigenaar

De foto is al op 4 januari gepost, maar heeft nu pas het record verbroken. Het is niet duidelijk wie er achter het account zit, al hebben meerdere media geprobeerd om de bron te achterhalen. De Amerikaanse website Buzzfeed kreeg per e-mail als antwoord op de vraag over wie of wat: 'Henrietta, een kip van het Britse platteland, zit achter deze foto.' In de mail stond ook dat het ei Eugene is genoemd.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS

Foto | iStock/Instagram

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden