null Beeld

Bibians man Edwin: ‘Tot de laatste minuut was haar prachtige lach onverwoestbaar’

Gisteravond bereikte ons het verdrietige nieuws dat Bibian Mentel op 48-jarige leeftijd is overleden. Edwin Spee, de man van Bibian, deelt een ontzettend lieve post op Instagram na haar overlijden. Hij schrijft bij een ontroerende en intieme foto hoe verdrietig, maar juist ook trots hij is op haar.

Bibian won 3 keer goud op de Paralympics en was zeven keer wereldkampioen parasnowboarden. Al ruim twintig jaar streed ze tegen kanker met een onovertroffen optimisme. Maandagmiddag overleed ze aan de gevolgen van deze ziekte.

'Zij leerde me waar het echt om gaat in het leven'

“Met veel verdriet moet ik afscheid nemen van mijn mooie vrouw, lieve vriendin, beste maatje en de vrouw die mij leerde waar het echt om gaat in het leven”, schrijft haar man Edwin Spee op de Instagrampagina van Bibian. Hij schrijft over hoe het afgelopen coronajaar voor de familie was. Ze wist volgens Edwin dat ze in haar laatste jaar leefde, maar kon door de lockdown weinig ondernemen. Maar zoals Bibian kenmerkt, maakte ze van elke dag toch weer een feestje.

'Ik ben trots dat zij zoveel mensen heeft weten te raken'

“Tot de laatste minuut was haar prachtige lach onverwoestbaar en was ze in staat de mensen om haar heen liefde te geven”, schrijft Edwin in de Instagrampost over zijn vrouw. “Ondanks dat Bibian stervende was, behoren de laatste weken tot de mooiste weken van mijn leven.” Hij bedankt iedereen voor de mooie berichten die hij de afgelopen tijd heeft ontvangen. “Ik ben trots dat zij zoveel mensen heeft weten te raken en heb Bibian beloofd om haar boodschap te blijven verspreiden.”

Mooie boodschap

Bibian Mentel was hoofdredacteur van Margriet 12, het nummer dat op 11 maart 2021 uitkwam. Daarin schreef Edwin een ontroerende brief aan zijn Bibian: “Jij bent een koningin in het inkleuren van zwarte bladzijden. We hebben elkaar beloofd niet bang te zijn voor wat er gaat komen, maar te genieten van elke dag die we hebben. Misschien een mooie boodschap voor iedereen: life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.”

We wensen Bibians geliefden heel veel sterkte en kracht om dit immense verdriet te verwerken.

Bron | Instagram

Ilse van Roekel

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden