null Beeld

Bezoek de Floraliën: volop inspiratie voor je tuin

Heb je groene vingers, wil je je tuin verbouwen of gewoon lekker een dagje uit? Kom dan van 9 t/m 18 mei naar de Floraliën in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens deze internationale bloemen- en plantenexpo vind je volop inspiratie op het gebied van bomen, planten en bloemen. Margriet is ook aanwezig op dit groenevent met de speciale Margriet Tuin. Kom je ook? Met de speciale Margriet kortingsbon onderaan deze pagina krijg je maar liefst 4 euro korting!

In de Margriet Tuin kun je de hele dag van alles doen, zien en proeven. Zo zijn er workshops, demonstraties en proeverijen. En heb je advies nodig? Gastvrouw en ecologisch hovenier Cindy du Chatinier is elke dag aanwezig om advies te geven over tuinieren.

Hieronder vier workshops toegelicht, maar er zijn nog veel meer leuke workshops om te volgen. Wat te denken van de workshop Pluk je thee van Plukjekruidje? Of volg de workshop van Koppert Cress en ervaar hoe verantwoord eten ook leuk en lekker kan zijn.

>> Klik hier voor het complete programma!

Cressperience

We willen het allemaal, gezond eten. Maar elke dag groente en fruit eten is soms best lastig. Massaal storten we ons op uitheemse zaden, poeders en supplementen voor een stralend en energiek leven. En dat terwijl het zo veel natuurlijker kan met producten uit onze directe omgeving. Koppert Cress biedt met Discover Fresh een keuze uit superfoods van eigen bodem; verse producten die zo lekker, gezond en gemakkelijk zijn, dat je je afvraagt waarom je het niet eerder kende.

Tijdens de workshop van Koppert Cress kun je ervaren hoe verantwoord eten ook leuk en lekker kan zijn. Kom en geniet in de Margriet tuin van Floraliën en laat je verrassen door de eenvoud van écht vers! Kijk ook op www.discoverfresh.nl of www.facebook.com/discoverfresh en sla je slag in de stand van Margriet, waar je de heerlijkste cresssoorten kunt kopen. Extra: neem je een abonnement op Margriet, dan krijg je een Crazy Peaplantje cadeau.

wanneer? dagelijks

tijd? ieder half uur (11.00 – 13.30 en 14.30 – 17.00), behalve op zondag 10 mei

meer informatie? www.discoverfresh.nl

Missie van een chef

Jonathan Karpathios won met zijn kookboek Echt Eten met de groenten van Jon de publieksprijs voor het beste kookboek van 2013. In 2007 opende hij zijn restaurant Vork en Mes in Hoofddorp. Dat viel samen met de geboorte van zijn zoon en kwam hij tot de vraag: Hoe laat ik de wereld achter voor mijn kinderen? Hoe neem ik daarin mijn verantwoordelijkheid? Hoe hij dat deed is te lezen op www.jonathankarpathios.nl en te beluisteren als hij zijn presentatie houdt in het Theater.

Tijdens zijn workshop in de Margriet Tuin vertelt hij kort over zijn filosofie, zijn wens voor de toekomst: iedereen zo veel mogelijk weer naar natuurlijke voeding terug te brengen, voeding zonder kunstmatige toevoegingen. Daarna geeft hij een demonstratie hoe je een verrukkelijke salade met bloemen maakt. Hij laat zien hoe je mooie rauwe groenten in een salade verwerkt en hoe je een dressing van bloemen maakt. Daarna kun je proeven en deelt Jonathan nog meer tips en geheimen. Ook signeert hij zijn kookboek dat ter plekke te koop is.

wanneer? zaterdag 17 mei

tijd? 13.30 - 14.30 uur

meer informatie? www.makkelijkemoestuin.nl

>> Iedereen heeft groene vingers

Romeo Sommers, groenstylist, trendwatcher en bekend van diverse tv-programma’s, heeft een missie: Groen moet weer leuk worden! “Groen is niet moeilijk of lastig. Iedereen heeft groene vingers. En daarom hebben we ‘Green your day’ opgezet. Een online inspiratieprogramma om je te helpen wanneer je met groen aan de slag gaat. We tonen je via de website stap voor stap hoe je eenvoudig met groen en decoratie kunt werken in je huis, op je terras of balkon. Zo maken we Nederland groener."

Groen, bloemen en planten zijn op helemaal trend op dit moment. Niet alleen in de tuin. Zelfs op grote internationale beurzen zoals de designbeurs in Milaan en op de catwalks zien we steeds meer groen. In de tuin maken tegels steeds meer plaats voor bloemen en planten. Veel mensen denken dat ze geen groene vingers hebben of dat het verzorgen van de tuin veel werk is. Onzin, groen is eenvoudig

Romeo geeft iedere dag een inspiratieshow in het Theater en een workshop in de Margriet Tuin. Tijdens de workshop maak je samen met Romeo en Margriets groenredacteur Judith Baehner een minimoestuinje om mee te nemen. Kun je thuis nog nagenieten.

wanneer? vrijdag 9 t/m zaterdag 17 mei

tijd? 13:30 - 14:30 en op zaterdag 17 mei 14:30 - 15:30

meer informatie? www.greenyourday.nl

Natuurlijk! Elke dag echt eten

Tijdens De Floraliën lanceert Anne Marie Reuzenaar haar boek met bovenstaande titel. De toegenomen aandacht voor (gezond) eten zorgt ervoor dat we geneigd zijn angstvallig achter allerlei voedselhypes aan te lopen. Brood, gluten, soja en koemelk zijn ineens boosdoeners, en we geloven maar wat graag in wondervoedingsmiddelen als superfoods. Maar is dat terecht? In haar boek laat Anne Marie aan de hand van tien gouden adviezen en meer dan 120 heerlijke recepten zien dat het rigoureus afzweren van producten meestal niet nodig is, maar dat het draait om voeding die onbewerkt, gevarieerd en in balans is. Dus geen eten dat in de fabriek in elkaar is geknutseld, maar écht eten, zonder geraffineerde suiker, kunstmatige E-nummers en vrijwel zonder tarwe en koemelk.

In de Margriet Tuin geeft Anne Marie een workshop: je wordt heel veel wijzer van wat goed voor je is. Ze brengt je terug naar de basis en laat je proeven hoe lekker gezond kan zijn. Inspirerend voor je maaltijden thuis met groenten, al an niet uit eigen tuin. Anne Marie verkoopt en signeert ter plekke haar boek en geeft een presentatie in het Theater.

wanneer? zaterdag 10 mei

tijd? 15.00 - 17.00 uur

meer informatie? www.annemariereuzenaar.nl

>> FLORALIËN NEDERLAND

Wanneer: 9 t/m 18 mei

Waar: Brabanthallen, Den Bosch

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur

Toegangsprijs: € 17,50 p.p. (met onderstaande bon € 4 korting)

www.floralien.nl

Print deze bon uit en lever deze in bij de kassa en ontvang € 4 euro korting op de normale entreeprijs van € 17,50.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden