null Beeld

Bevrijdingsdag: de leukste festivals op een rijtje

Op 5 mei vieren Nederlanders volop de vrijheid waarvan we in ons land genieten. En als de temperaruren echt zo hoog worden als voorspeld, is het dubbel feest. Trommel gezellig gezelschap op, smeer je goed in met zonnebrand en geniet met een drankje en leuke muziek in het gras. Dit jaar worden er veertien Bevrijdingsfestivals georganiseerd, wij tippen de leukste!

Bevrijdingspop Haarlem

Het oudste Bevrijdingsfestival van het land is te bezoeken in de Haarlemmerhout. Dit jaar kun je in Haarlem gratis genieten van optredens van Jacqueline Govaert, Alain Clark, Triggerfinger en Di-rect. Daarnaast kun je struinen over de markt of je hart ophalen aan het ruime culinaire assortiment. Bevrijdingspop Haarlem organiseert ook dit jaar weer het Kinderfestival met onder andere springkussens, 3d-printen en houtbewerking voor de kids.

Bevrijdingsfestival Den Haag

In de hofstad vindt alweer de elfde editie van Bevrijdingsfestival Den Haag plaats. Deze keer kun je op het Malieveld genieten van optredens van onder andere Di-rect, Rondé en dj Fedde le Grand. Daarnaast houdt de Tweede Kamer een open dag met optredens van Samantha Steenwijk, Woezel & Pip en The Clarks.

Bevrijdingsfestival Groningen

Ook Groningen viert de vrijheid op 5 mei, het festival daar vindt weer plaats in Stadspark Groningen. De Haagse band Di-rect zal ook hier een optreden verzorgen, net als Triggerfinger. Naast genieten van artiesten, kun je hier ook terecht voor een workshop Tai Chi of een van de verschillende theatershows.

Bevrijdingsfestival Utrecht

Wie dj Fedde le Grand wil zien, kan ook naar Utrecht komen. Daar treedt hij op in Park Transwijk. Daarnaast kun je optredens verwachten van Roxeanne Hazes, DeWolff en The Kik. Voor de kleintjes is er het Kinderfestival met springkussens, danslessen én een skatepark.

Bevrijdingsfestival Overijssel

In Zwolle opent tributeband The Bluebettes het feest en ook Miss Montreal, Chef'special, Wulf en ambassadeur dj Fedde le Grand zijn van de partij. Verder is er de circusspeelplaats of kun je neerstrijken op de familieweide. Genoeg leuks voor jong en oud dus, in Park de Wezenlanden.

Bron | bevrijdingsfestivals.nl

Beeld | ANP

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Lifehack: zo verwijder je in een handomdraai glitternagellak van je nagels.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden