null Beeld

Beschermen duurdere zonnebrillen je ogen ook beter?

Er is tegenwoordig voor elk budget wel een leuke bril te vinden. Elke prijsklasse staat prima, maar hoe zit het met de bescherming tegen de schadelijke gevolgen van de zon? Doen duurdere zonnebrillen dat echt beter? Of maakt het weinig verschil?

Wij geven je het verlossende antwoord.

Check het logo

Eigenlijk zegt de prijs van een zonnebril niets over de bescherming tegen de zon. Als er een CE-logo op de bril staat (die je meestal kunt vinden op het brillenpootje) kun je ervan uitgaan dat je ogen worden beschermd tegen schadelijk uv-licht. Staat er geen CE-logo op je bril? Dan houdt deze wel het felle licht tegen, maar niet de schadelijke uv-stralen. De prijs van een bril zegt dus eigenlijk niets over de mate waarin je ogen worden beschermd.

Goedkoop, duurkoop?

Tóch is het verstandig om te investeren in een wat duurdere zonnebril. Bij goedkopere exemplaren is het namelijk vaak zo dat de uv-bescherming minder lang meegaat dan bij brillen van een hogere kwaliteit. Deze bescherming neemt af naarmate een bril vaker wordt blootgesteld aan zonlicht. Bij goedkopere modellen kan de bescherming bijvoorbeeld al na een jaar zijn uitgewerkt, terwijl hij bij duurdere brillen soms wel levenslang meegaat. Afhankelijk van waar je de bril koopt, is het slim om advies te vragen. In betere (brillen)zaken kunnen ze je helpen met je keuze.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | flaironline

Foto | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden