null Beeld

België en Duitsland zetten Noord- en Zuid-Holland op code rood

We kunnen binnenkort een stuk minder toeristen in ons kleine kikkerlandje verwachten. Zowel België als Duitsland zetten Noord- en Zuid-Holland namelijk op code rood. Dat betekent verplicht testen en in quarantaine voor onze buurlanden na een bezoekje aan (een van) deze twee provincies.

Maar liefst zes andere provincies in ons land krijgen code oranje.

Code rood voor Noord- en Zuid-Holland

Door het aantal besmettingen in Noord- en Zuid-Holland, dat vooral in de grote steden zoals Amsterdam, Den Haag en Rotterdam snel toeneemt, zetten België en Duitsland deze provincies op code rood. Voor België geldt deze regel vanaf aanstaande vrijdagmiddag om 16.00 uur. Vanaf dat moment zijn niet-essentiële reizen naar deze plekken verboden. Ben je als Belg langer dan 48 uur in een van deze twee provincies geweest? Dan moet je je bij terugkomst verplicht laten testen en ook verplicht twee weken in quarantaine. Dat geldt ook voor Nederlanders die vanuit deze gebieden naar België reizen. Voor Duitsland gelden de regels per direct en met terugwerkende kracht. Ben je de afgelopen twee weken in Noord- of Zuid-Holland geweest? Dan moet je in Duitsland verplicht een coronatest doen en verschilt het per deelstaat of je ook verplicht in quarantaine moet.

Code oranje voor andere provincies

Niet alleen Noord- en Zuid-Holland krijgen van onze buurlanden een kleurcode, ook zijn Groningen, Flevoland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg door België op code oranje gezet. Dat betekent dat Belgen die in deze provincies zijn geweest het advies van de overheid krijgen om zich te laten testen en zelf in quarantaine te gaan, maar dit is geen verplichting.

Lees ook: Dít kun je het beste doen als je op vakantie coronaklachten krijgt

Nog niet eerder code rood

Nog niet eerder zette België Nederlandse provincies op code rood. Wel werden al eerder in maart de grenzen voor niet-essentiële reizen tussen Nederland en België gesloten, toen de eerste golf van het coronavirus van kracht was. Toen bestond het kleurcodesysteem nog niet. Naast Nederland zet België ook Hongarije, Roemenië, Wenen en grote delen van Frankrijk op code rood.

Bron | NOS, Metronieuws

Beeld | iStock

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

null Beeld

Margriet 40 ligt nu in de winkel!Met deze week: hoe verder na ontrouw, een slank weekmenu, tips om je thuiswerkplek te verbeteren en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden