null Beeld

Begrijpt je man je niet? Waarom je dít theaterstuk met onherkenbare Victoria Koblenko wilt zien

Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess worden niet door hun mannen begrepen. Écht niet. Tenminste, hun personages in 'Mijn man begrijpt me niet', niet. 

Dit is een theaterproductie met de drie actrices in de hoofdrollen. Zondag was de première in het DeLaMar Theater en Margriet's Faye was erbij.

Mijn man begrijpt me niet

In 'Mijn man begrijpt me niet' gaan zussen Petra (Victoria Koblenko) en Sandra (Anouk Maas) een cursus volgen bij de spiri-wiri Wendy (Tanja Jess). Of, excuses, Wendoline - want zo wordt ze liever genoemd. Een selfmade psycholoog die overal dankbaar voor is, alles 'hmm, moooiii' vindt en guidance geeft om jouw geluk te vinden. En dan met de focus op je liefdesleven. Want is dit nou alles? Is je huidige partner wel de ware? Zou Second love of Tinder je relatie nieuw leven in blazen? En is je schoonmoeder belangrijker dan jij?

Tegenpolen

Petra en Sandra zijn elkaars regelrechte tegenpolen. Waar Petra alles voor haar man, kind en irritante schoonmoeder doet, zichzelf compleet wegcijfert, ook nog eens in de zorg werkt en geen likje make-up of greintje mode draagt, is Sandra een work-a-holic juriste die er strak in pak bijloopt. Maar één ding hebben ze gemeen: hun mannen... die begrijpen hun niet.

Rob zwicht volgens Petra te vaak voor zijn moeder, die als een ware tiran, Petra haar huishoudelijke taakjes laat doen. En Patrick moet van Sandra eens de lege pot pindakaas weggooien, in plaats van terug in het kastje zetten. En seks? Tsja, dat hebben ze niet vaak meer - al proberen ze wel een kind te krijgen. Anders dan Petra, die verrassend genoeg wél de nodige actie tussen de lakens kent - maar dat zegt ook niet alles.

Onherkenbare Victoria Koblenko

Victoria, Anouk en Tanja blijken een gouden trio op het toneel. Victoria Koblenko heb je misschien nog nooit zo oncharmant gezien. Hoe gepolijst en modieus de actrice er normaal bijloopt, zo haast onherkenbaar is ze op de bühne van 'Mijn man begrijpt me niet'. Hoewel het karakter van Petra misschien ver van haar af ligt, kruipt ze geloofwaardig in de huid van een overbelaste mantelzorger, moeder van en vrouw van. Met grappige uitspraken, die zowel scherp als aandoenlijk zijn.

Anouk Maas, die je misschien kent uit GTST, vertolkt met haar expressieve gezicht en opgewekte stem perfect de rol van Sandra. Vooral haar uitspraken wekten in de zaal een golf van herkenning op - over dat potje pindakaas in de kast, bijvoorbeeld. En: móet je als vrouw maar kinderen willen? Wat nou als je je carrière belangrijker vindt?

En dan Tanja Jess. Misschien is haar rol nog wel het allerleukst. Haar gezweef zorgde voor de nodige lachsalvo's in het DeLaMar. Wat moeten haar man Charly Luske en hun twee zoons, die ook in de zaal zaten, gelachen hebben. Je zou het meteen geloven; dat zij een échte liefdesgoeroe is, die zelf het leven ook niet helemaal uitgevogeld heeft, maar anderen wel vertelt hoe het 'moet'. Onder het genot van een fles, eh, glas wijn.

Gáán - met je vriendinnen of zelfs je partner

'Mijn man begrijpt me niet' is een hilarische, herkenbare en hartverwarmende toneelvoorstelling. Vooral leuk om met vriendinnen, zussen en moeders naartoe te gaan. Maar als je mannen in je omgeving hebt die de spot ook wel kunnen waarderen, is het ook een prima date voor met je partner. Misschien steekt 'ie er nog wat van op, misschien werkt het zelfs therapeutisch en brengt het je op ideeën. Zoals de oefening met de papierversnipperaar of het bloemschikken. Het in doeken hangen en dan vooral de 'flos' uitproberen (daarvoor moet je toch écht de voorstelling zien). Je lach- en buikspieren zullen je dankbaar zijn.

Victoria, Anouk en Tanja toeren nog tot eind maart 2020 rond door Nederland met 'Mijn man begrijpt me niet'. Je kunt hier je kaarten kopen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | buroRuSt, Annabel Oosteweeghel

Faye Heijnis

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden