null Beeld

Beau over winnen Gouden Televizier-Ring: ‘Ik raak hem waarschijnlijk kwijt’

Beau van Erven Dorens kon gisteravond niet geloven dat hij de Gouden Televizier-Ring had gewonnen. De presentator mocht de ring om zijn vinger schuiven voor zijn programma Beau five days inside. Maar of hij lang van de prestigieuze publieksprijs zal kunnen genieten, betwijfelt hij. “Ik raak hem waarschijnlijk kwijt,” zei Beau lachend voor de camera van persbureau ANP.

Beau won naast de ring ook de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator en mag zich daarmee dé grote winnaar van de avond noemen.

Hij vindt het ongelooflijk dat het publiek hem zo beloonde voor zijn werk. “Ik dacht: ik geloof het gewoon niet,” herinnert hij zich het moment waarop hij hoorde dat zijn programma de Ring had gewonnen. Het programma versloeg De luizenmoeder en Expeditie Robinson. “Je hebt dat soort momenten, dat zie je weleens op televisie, dat iemand het echt niet gelooft. Ik dacht werkelijk: dit kan niet waar zijn. Ik vond het weird.”

'Stap opzij'

Het ging Beau niet altijd voor de wind in zijn twintigjarige televisiecarrière. “Ik ben nou eenmaal gezakt op de celebrityladder,” zo zei hij in 2015, toen hij zijn vertrek bij SBS aankondigde. Nu, drie jaar later, is de RTL4-presentator de grote winnaar van het Gouden Televizier-Ring Gala.“Beau zette bij programma's in het verleden altijd een stap naar de voorgrond. De laatste jaren deed hij een stap opzij. Dat wordt beloond,” zegt NRC-recensent Arjen Fortuin.

In het programma Beau five days inside bezocht de presentator verschillende instellingen in Nederland, zoals een brandwondencentrum, een tbs-kliniek, een hospice en een bejaardentehuis voor verslaafden. In elke instelling bracht hij vijf dagen door om erachter te komen hoe het is om daar te wonen en te werken. “Het is een ontroerend programma. Hij laat veel van zichzelf zien en hij laat zien dat hij het onderwerp belangrijk vindt,” aldus Fortuin.

Tranen

Toen Beau van Erven Dorens tijdens het Televizier-Ring Gala bij de voorlaatste prijs – de Zilveren Televizier-Ster voor de beste presentator – het podium op mocht, vertelde hij hoe speciaal het voor hem was. Even later kreeg Beau een filmpje te zien waarin hij werd toegesproken door zijn vier zoons die hem lieten weten zo trots te zijn op hem en op zijn programma. Een mooi moment waarop we de presentator een traantje zagen laten. Erna ontving hij – tussen de andere makers van zijn programma – tot zijn verbazing ook nog de Televizierring.

Bekijk hieronder de uitreiking terug.

Andere winnaars

Kaj Gorgels ging met de Talent Award naar huis. De Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur/actrice werd gewonnen door Ilse Warringa, voor haar rol in De luizenmoeder. “Ongelooflijk,” zei de actrice hierover.

De Gouden Stuiver, de prijs die elk jaar naar het beste kinderprogramma gaat, werd gewonnen door De eindmusical. De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice werd gewonnen door Chantal Janzen. Wie is de mol? versloeg in de strijd om de Digital Impact Award Zondag met Lubach en Expeditie Robinson. De prijs gaat naar televisiemakers die de kijkers ook online of via een app goed weten te bereiken.

Bronnen | telegraaf.nl, nos.nl, nrc.nl, nu.nl

Foto | ANP Kippa

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden