null Beeld ANP Graphics
Beeld ANP Graphics

Astrid Holleeder: ‘Levenslang… Dat is toch een soort van onmenselijk?’

Na jaren vol onzekerheid en angst kwam donderdag het verlossende woord: beroepscrimineel Willem Holleeder kreeg een levenslange gevangenisstraf opgelegd. De getuigenissen van zussen Astrid en Sonja Holleeder speelden een belangrijke rol in zijn veroordeling. Toch blijkt levenslang niet per se de straf te zijn waar Astrid op had gehoopt.

In Libelle vertelt Astrid dat ze de ontmaskering van haar broer eigenlijk wel genoeg vindt. "Hij is ontmaskerd en dat is voor mij genoeg. Levenslang… Dat is toch een soort van onmenselijk, vind je niet?"

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

'Hij zal zich willen wreken'

Volgens Astrid hebben zij en Sonja gedaan wat ze moesten doen. "We hebben ons bevrijd uit zijn greep. De straf levenslang zal niet uitmaken voor ons. Hij is gekrenkt. We hebben hem verraden. Hij zal zich willen wreken. Ik sta nog steeds nummer één op z'n lijstje. Maar ik heb besloten: ik ga me niet langer verstoppen. Ik wil weer léven."

Emotioneel bericht

Miljuschka Witzenhausen, de dochter van Astrid, is in ieder geval hartstikke trots op haar moeder. De presentatrice heeft op Facebook een emotioneel bericht gedeeld naar aanleiding van de uitspraak. "Lieve mama", zo begint Miljuschka de post. "Zij aan zij met jou. Zo is het altijd geweest. We stonden er samen voor en hebben het samen gered. Zij aan zij met jou. Ik wens voor altijd. Ik wil je nooit hoeven missen. Ik respecteer al je beslissingen en bewonder je kracht om door te gaan."

Bron | Libelle

Foto | iStock

Erandi GodinezANP Graphics

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden