null Beeld

Anouk emotioneel om eigen muziek in DWDD: ‘Ik vind het heftig’

Zangeres Anouk schoof gisteravond aan bij Matthijs van Nieuwkerk in De wereld draait door (DWDD). Binnenkort ligt haar nieuwe album Wen d’r maar aan in de winkel. Toen Matthijs een deel van de tekst van haar nummer Red mij voorlas, raakte de zangeres geëmotioneerd.

Het nieuwe album van Anouk is geheel Nederlandstalig, een nieuwe stap voor de zangeres die voorheen bijna alleen in het Engels zong. Dat de teksten hierdoor niet alleen bij de luisteraars harder binnenkomen, bleek gisteravond.

Anouk emotioneel

Nadat Matthijs een stuk uit het laatste couplet van Red mij voorlas, raakte Anouk geëmotioneerd. ‘Ik ben zo iemand dat als je vraagt: ‘Gaat alles goed met jou vandaag’, ik zeg ‘ja’ terwijl ik denk: komt hier ooit een einde aan.’ Later zingt ze: ‘Ik smeek u op mijn knieën, ik smeek u.’ Matthijs vraagt Anouk wie ze met ‘u’ bedoelt. De zangeres moet vervolgens zichtbaar haar tranen in bedwang houden. “Dat wat ik niet kan vinden op dat moment. De een noemt het God, de ander noemt het iets anders. Ik vind het heftig.” Erna zegt ze: "Dat is misschien ook wel een van de redenen dat ik sommige van deze Nederlandse nummers niet wil spelen. Ik weet niet waarom, het is gewoon anders,” legt de zangers ietwat bibberig uit.

Eerlijkheid gewaardeerd

Kijkers konden Anouks reactie waarderen. ‘Och lieve Anouk. Ik heb je nog nooit zo onzeker gezien’ en: ‘Wat is die Anouk eerlijk,’ klinkt het op Twitter. De meeste kijkers houden wel van die eerlijkheid en van de oprechte emotie van de zangeres. Ook waren ze geraakt door de tekst van Red mij. Ze laten weten niet te kunnen wachten totdat ze het hele album kunnen beluisteren.

Bekijk hieronder het fragment terug.

Bronnen | DWDD, Twitter

Foto | MMP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden