null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Annemarie Keizer deelt heftig verhaal achter haar litteken

Annemarie Keizer, de vrouw van Simon Keizer, plaatste onlangs een kiekje in bikini op Instagram. Het litteken dat op haar buik te zien was, leidde tot vele vragen onder haar volgers. Nu vertelt Annemarie het heftige verhaal achter dit litteken.

Gelukkig heeft ze ook een mooie boodschap die ze wil delen.

Tweedegraads brandwonden

De Volendamse vertelt onder een foto op Instagram dat haar lichaam gedurende haar leven drie keer een heftige klap te verwerken kreeg. De eerste keer was in 2001, toen ze als één van de velen aanwezig was in de kroeg waar brand uitbrak tijdens Nieuwjaar. “Ik liep diep tweedegraads brandwonden op waar ik maanden van moest herstellen. En dan was ik nog één van de gelukkigen.”

Tumor ter grootte van een tennisbal

Het litteken op haar buik liep ze echter acht jaar later op. “Dat litteken is een erfenis uit 2009 waarin door een prescan een goedaardige tumor ter grootte van een tennisbal werd ontdekt in mijn lever. Uit voorzorg moest eenderde van mijn lever worden verwijderd”, staat er onder de foto. Zo’n operatie is zo heftig, dat ook hierdoor haar lichaam alle zeilen moest bijzetten om te kunnen herstellen.

Wees zuinig op je lichaam

Hoe zwaar dit ook was, Annemarie noemt toch haar zwangerschap in 2017 de ‘meest heftige rollercoaster’ voor haar lichaam. “Wat een veranderingen, wat een heftige bevalling en wat een wonderbaarlijk herstel!” Dit alles heeft haar geleerd zuinig te zijn op haar lichaam: we hebben er ten slotte maar één van. "Hoe ouder ik word, hoe meer ik me bewust ben van het feit hoe bijzonder het lichaam is. Bovendien word ik er door mijn litteken elke dag aan herinnerd”, zegt ze hierover.

Bron | Instagram

Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine BrouwerANP Kippa

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden