null Beeld ANP
Beeld ANP

Angstige momenten: conducteur redt baby die tussen perron en trein valt

Het zijn angstige momenten op een station in Noord-Holland als een baby tussen het perron en de trein valt. Dat had héél verkeerd kunnen aflopen. 

Maar gelukkig wist een conducteur op tijd in te grijpen en de situatie – en vooral de baby – te redden.

Station Anna Paulowna

Sjoerd Bais, politieagent in Noord-Holland, vertelt op Instagram dat hij en zijn collega tijdens hun surveillance bij station Anna Paulowna door een machinist werden gewenkt. 'Er zou zojuist een baby tussen het perron en de trein zijn gevallen. Natuurlijk ben ik direct uit de auto gesprongen en ernaartoe gegaan. Gelukkig bleek een conducteur de baby alweer tussen de trein en perron te hebben weggehaald.'

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Naar het ziekenhuis

De baby lijkt er ondanks de flinke val met weinig kleerscheuren vanaf te zijn gekomen. 'De baby huilde, dat is een goed teken, en is nagekeken door het personeel van de ambulance', laat Bais op Instagram weten. Voor de zekerheid nam de ambulance het kindje voor verder onderzoek wel mee naar het ziekenhuis.

Onbeantwoorde vragen

Hopelijk is het dus eind goed, al goed. Wel roept de gebeurtenis vragen op: hoe heeft de baby tussen het perron en de trein kunnen vallen en waar zijn de ouders van het kindje? Op de foto die Bais deelt, is een kinderwagen te zien. Wellicht is de baby uit de wagen gegleden toen die de trein in werd getild? De agent geeft daar allemaal geen antwoord op, maar zegt vooral: 'Hulde voor deze conducteur.'

Bron | Instagram agent Sjoerd Bais

Beeld | ANP

Faye HeijnisANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden