null Beeld

Angela Groothuizen vertelt openhartig over open relatie: ‘Ik gun het hem’

In een interview met 'Volkskrant Magazine' doet Angela Groothuizen een boekje open over haar relatie met Rob. "Ik maak er geen geheim van, en als iemand het aan me vraagt geef ik antwoord."

Angela Groothuizen is al bijna dertig jaar samen met haar vriend Rob, en samen hebben ze twee dochters: Lola (24) en Nona Tijger (21). De twee zijn nog altijd ontzettend gelukkig samen, mede doordat ze een open relatie hebben. "Groots? Zo zie ik het niet. Wij hebben gewoon een heel goeie relatie."

Even terugtrekken

Angela en Rob hebben beide een eigen huis, zodat ze zich allebei even terug kunnen trekken wanneer dat nodig is. "Ik kan me heel goed voorstellen dat als je een bekende vrouw hebt, het lekker is om daar af en toe van weg te zijn", legt Angela uit.

'Seks, wat een gedoe'

Ook in hun relatie zelf staat ze heel vrij, en ze vindt het niet erg als Rob andere relaties aangaat. Want seks voor haar is niet meer zo nodig. "Ik kan er enorm van genieten, maar schat: het is wel een gedoe, hé? Sjongejongejone, na 26 jaar samen en met kinderen en de overgang en dan ben ik nog kostwinner ook… Asjeblieft, zeg.

Geluk en liefde zat

Daarom wil ze ook zeker het geluk van haar vriend niet in de weg staan. "Rob heeft een heel dierbaar iemand in zijn leven. En dat vind ik prima, want ik heb óver. Ik heb zo veel geluk en liefde en alles wat ik wil, ik heb zat", vertelt de ex-Dolly Dot openhartig. "Ik ga hem, mijn aller-allerliefste, in dat ene leven dat hij heeft, niet voor de voeten lopen. Met níéts."

Bumpy road

Angela geeft toe dat het niet altijd makkelijk is om op deze manier samen te zijn, maar ook niet bijzonder moeilijk. "Ik hoop dat we samen oud worden, en we zullen er ook altijd voor elkaar zijn, geen twijfel aan, maar soms is het een bumpy road." Maar anders zou ze het zeker niet willen. "Dan komt hij terug van haar, en hoe hij me dan knuffelt, dan zíé ik gewoon hoe gelukkig hij is. En dat geluk gun ik hem. Ik gun het haar zelfs."

Bron | Volkskrant Magazine

Beeld | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden