André van Duin Beeld ANP
Beeld ANP

André van Duin dolgelukkig: ‘Net alsof Martin dit allemaal geregeld heeft’

Het liefdesgeluk lacht André van Duin weer toe sinds het overlijden van zijn echtgenoot Martin Elferink twee jaar geleden. Niemand minder dan Fernando Reyes, een goede vriend die hij al jaren kent, laat het hart sneller kloppen van de komiek. Het gaat zelfs zo goed dat ze hebben besloten om samen te gaan wonen, vertelt Andre aan weekblad Weekend.

‘Een verleden met elkaar’

Dat André dolgelukkig is met zijn Fernando, steekt hij niet onder stoelen of banken. “Fernando vult de eenzaamheid op. Eerst kwam ik alleen thuis, nu is dat niet meer zo. We gaan samen naar de bioscoop of lekker op een terrasje zitten. Dat zijn allemaal dingen die je in je eentje niet doet”, legt André uit. De twee kennen elkaar al ruim veertig jaar en ‘hebben echt een verleden met elkaar’. “Hij heeft mijn vader en moeder gekend, en ik heb zijn vader en moeder gekend. We kunnen van vroeger allerlei dingen ophalen”, vertelt André trots over zijn nieuwe vlam.

‘Weer reuring in huis’

Het is voor André en Fernando dan ook tijd om een volgende stap te zetten. “Er is dan weer een beetje reuring in het huis. Hij is wat drukker en hij praat ook meer dan ik. Wat dat betreft denk ik dat hij wat meer aandacht vraagt. Verder is hij heel de dag vrolijk, nooit chagrijnig.”

Ze hebben elkaar een tijd minder gezien, omdat Fernando een balletopleiding deed, graag verder wilde gaan met dansen en jaren geleden naar Spanje is vertrokken. Aan RTL Boulevard laat Fernando weten dat hij wel ‘altijd overal bij geweest is’. “Al zijn huizen waar hij gewoond heeft, premières, vakanties naar Zuid-Frankrijk, verjaardagen (...)…jarenlang.” André vindt het heel bijzonder dat hij weer naar Nederland is gekomen. “Hij heeft een mooie carrière opgebouwd bij Het Nationale Ballet en dat geeft hij nu allemaal op.”

Alles voor de liefde

Maar Fernando staat er honderd procent achter: “De liefde brengt me weer terug naar Nederland.” Ze denken allebei dat Martin hierachter zit. “Het is net alsof Martin dit allemaal geregeld heeft. Dat hij ons bij elkaar gebracht heeft. Martin is altijd de grote liefde van mijn leven geweest en hij zou hier helemaal content mee zijn. We kennen elkaar goed en Fernando is geen man met foute bedoelingen. Martin heeft gezegd voordat hij kwam te overlijden: ‘Ik wil dat je weer gelukkig wordt’, en dat kan ik met hem wel worden”, zegt Van Duin stellig.

Bron | Weekend, RTL Boulevard

Inge DalANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden