null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Altijd al op Buckingham Palace willen wonen? Dat is nu mogelijk!

Paardenliefhebbers opgelet: je hebt nu de unieke kans om te verhuizen naar Buckingham Palace en de koninklijke koets door de straten van Londen te rijden. Dat klinkt toch als een sprookje?

Koningin Elizabeth is namelijk op zoek naar een nieuwe paardenverzorger.

Ervaren ruiter

Deze positie krijg je natuurlijk niet zomaar. In de open vacature staat een lijst met eisen waar de koninklijke paardenverzorger aan moet voldoen. Je moet een passie voor paarden hebben, en ervaring met het werken op een stal. Daarnaast is het belangrijk dat je de paarden van de koninklijke familie in topconditie houdt. Dit betekent dat je een ervaren en zelfverzekerde ruiter bent, die de paarden regelmatig traint en in het gareel houdt.

Op het wereldtoneel presteren

Maar dat is nog niet alles: de paarden worden gebruikt voor openbare evenementen met vaak miljoenen toeschouwers. Bij veel van deze evenementen komt een koets kijken, dus ook deze moet je kunnen besturen. De paarden moeten klaar zijn ‘om op het wereldtoneel te presteren,’ aldus de vacature. Hoe magisch dit ook allemaal klinkt, is het niet alleen maar feest: het schoonmaken van de zadels en hoofdstellen hoort ook bij de baan.

Inwoner van Buckingham Palace

En wat krijg je er dan voor terug? Zoals we al zeiden mag je jezelf als koninklijke paardenverzorger officieel inwoner van Buckingham Palace noemen. Daarnaast zitten de maaltijden inbegrepen, en krijg je een salaris van ongeveer 25 duizend euro per jaar. Iets voor jou? Dan kun je je hier aanmelden (en laat ons dan even weten hoe dat gaat, zo’n sollicitatie bij de Britse royals).

Bron | Linda

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine BrouwerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden