null Beeld

Als ik mijn moeder mis, lees ik haar brief

-In samenwerking met Hallmark-

Marieke Marjolein (23) was tien jaar oud toen haar moeder overleed. Een paar maanden na haar moeders dood kreeg ze een brief vol lieve woorden van haar.

“Hoe slecht het al die tijd met haar ging, had ik niet goed in de gaten. Ik heb daardoor nooit bewust afscheid van haar genomen. Naarmate de tijd verstreek, vond ik dat steeds moeilijker. Een paar maanden na mijn moeders dood, op haar verjaardag, kreeg ik van mijn vader een envelop met daarin een brief vol lieve woorden van mijn moeder. In de brief schrijft ze wat ze voor me voelt en hoe goed ik voor haar heb gezorgd toen ze ziek was. Maar ook dat ik ben omringd door lieve mensen op wie ik kan vertrouwen. Ik ben inmiddels 23, maar lees mijn moeders brief nog regelmatig.

Als ik haar mis, of zomaar, als ik er behoefte aan heb. Het zijn ‘maar’ twee kantjes papier, maar voor mij is het het mooist denkbare cadeau dat ik altijd zal blijven koesteren.”

“Nu pas begrijp ik hoe loodzwaar het afscheid voor mijn moeder moet zijn geweest”

Voor altijd op papier

“Omdat ik zelf weet hoe bijzonder het is om een brief te hebben van mijn moeder, hoop ik haar voorbeeld ooit te volgen en andere mensen te inspireren. Postuum van Hallmark kan je daarbij helpen. Het is een prachtige doos vol briefpapier en enveloppen waarmee je je liefde van nu kunt verpakken voor later. Door zelf de momenten te kiezen waarop je iemand een brief geeft en je hartenwensen daarin te verwoorden, laat je in mijn ogen het mooist denkbare cadeau aan je geliefden na.”

Doe je mee?

Wil jij ook een start maken met brieven voor later? Hallmark geeft de eerste gelimiteerde Postuum-editie van 500 dozen met briefpapier en enveloppen cadeau. Op basis van je ervaringen en tips wil Hallmark het concept verbeteren. Doe mee en geef je contactgegevens en motivatie door vóór 5 juni 2017 op hallmark.nl/postuum.

null Beeld
Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden