null Beeld

All you need is love-deelnemer Maureen: ‘Ik was wel een beetje boos’

Wie op 24 december heeft gekeken naar de All you need is love-kerstspecial, heeft kunnen zien hoe deelneemster Maureen Ypma heel lang moest wachten op haar geliefde uit Nieuw-Zeeland. Het slotlied van het programma was al ten einde en de jonge vrouw stond snikkend in de gang van de studio toen Liam alsnog verscheen. Kijkers op social media denken dat RTL4 haar alleen voor de kijkcijfers zo lang zou hebben laten wachten.

Hij komt niet meer

‘Wat je thuis niet zag, is hoe dat laatste liedje twee keer is opgenomen. De eerste keer had ik nog hoop, maar bij de tweede keer – die zag je op televisie – besefte ik dat Liam echt niet meer kwam. Op de tribune keek ik de hele tijd om me heen. Ik zag hoe de cameraman op me inzoomde, dus ik verwachtte dat Liam elk moment op zou komen,’ vertelt Maureen aan De Telegraaf over de uitzending.

Diep ongelukkig

De jonge vrouw uit Heerenveen voelde zich steeds ongemakkelijker worden toen Liam maar niet kwam. ‘Ik hoorde mensen om me heen smiespelen en wilde helemaal niet huilend worden gefilmd. Ik was zo verdrietig dat ik nauwelijks kon praten en alleen nog maar tegen mijn moeder, die naast me zat, kon zeggen dat ik weg wilde.’

Doorgelopen make-up

Na afloop wilde ze zich verstoppen voor de camera’s. ‘Mijn make-up was doorgelopen en ik wilde alleen maar naar huis. Ik probeerde Liam te bellen, maar hij nam tot mijn frustratie niet op. Ik wist natuurlijk niet dat hij niet op mocht nemen, omdat hij er al was! Vanaf het moment dat hij me op mijn schouder tikte, weet ik eigenlijk niets meer.’

Het ging wel ver...

Maureen: ‘Ze wilden iets nieuws proberen bij het programma, denk ik. Alleen kwamen er een stuk meer emoties bij kijken dan ze hadden verwacht. Ik was ontzettend verdrietig en ook wel een beetje boos, om eerlijk te zijn. Als trouwe kijker van All you need is love dacht ik huilend: waarom zij wel en ik niet?’ aldus de deelneemster.

Uiteindelijk was ze wél heel blij dat ze haar Liam alsnog in de armen kon sluiten.

Het tweetal bracht de kerstdagen door in Duitsland, zo liet Maureen op Instagram weten.

'Er wordt een beetje gepest'

‘Dr. Love’ Robert ten Brink liet maandagochtend in Koffietijd weten dat er in deze editie van de kerstspecial van All you need is love ‘een beetje wordt gepest’ en dat mensen op het verkeerde been worden gezet. De 63-jarige presentator van het programma zei ‘erg tevreden’ te zijn met het eindresultaat.

Bronnen | De Telegraaf, welingelichtekringen.nl, Instagram

Foto | ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden