null Beeld

Adele zingt over haar scheiding in nieuw nummer: ‘Ik veranderde mezelf voor jou’

Adele is terug met nieuwe muziek. Voor het eerst sinds haar scheiding in 2019, dus reken maar op de nodige ontlading. In het nummer Easy On Me bijvoorbeeld, dat vandaag naar buiten is gebracht.

Het is de eerste keer dat we Adele horen zingen over de breuk.

Adele zingt voor het eerst over haar scheiding

Adele was acht jaar samen met Simon Konecki, met wie ze in 2012 zoon Angelo kreeg. In 2019 vroeg ze de scheiding aan, maar pas in 2021 kwamen de twee daadwerkelijk tot een scheidingsovereenkomst. Een moeilijke, emotionele periode voor Adele, die in Easy On Me om vergiffenis en begrip vraagt. Ook van haar zoon, die veel moeite heeft met de scheiding. "Ik was nog een kind. Ik kreeg de kans niet om de wereld om me heen te voelen. Ik kreeg de tijd niet om te kiezen waar ik voor heb gekozen. Dus wees niet te hard voor mij."

Lees ook:

Adele over kritiek op haar gewichtsverlies: ‘De gemeenste opmerkingen kwamen van vrouwen’

Hoop

Ze heeft het echt nog geprobeerd, vult ze in het nummer aan. "Ik had goede bedoelingen en veel hoop." Maar helaas: "Er is geen ruimte om dingen te veranderen, als we allebei zo vast zitten. Je kunt niet ontkennen hoe erg ik het heb geprobeerd. Ik veranderde mezelf om jullie op de eerste plek te zetten, maar nu geef ik het op", hoor je haar zingend uitleggen.

null Beeld WireImage
Beeld WireImage

30

Easy On Me is het eerste uitgebrachte nummer van Adeles nieuwe album 30, dat op 19 november uitkomt. Daarin kunnen we nog meer nummers verwachten waarin Adele haar liefdesverdriet deelt. In haar interview met Vogue, maakte de Britse al wel duidelijk dat ze nog goed contact heeft met haar ex. Hij woont in dezelfde straat in een huis dat Adele voor hem kocht en ze doen aan co-ouderschap. "We hebben beide niks verkeerds gedaan. We hebben elkaar geen pijn gedaan. Ik wil gewoon dat mijn zoon ziet dat ik echt van iemand houd én zelf ook geliefd word. Dat is heel belangrijk voor me." En, benadrukt ze ook over haar ex: "Hij is niet zomaar een van mijn exen, maar de vader van mijn kind."

Lees ook:

Dít is het dieet waarmee Adele zo veel is afgevallen

Nieuwe liefde voor Adele

Door de moeizame band met haar vader die zijn gezin achterliet, had Adele een giftige kijk op haar relatie met mannen. "Jij gaat mij pijn doen, dus ik doe jou eerst pijn", omschreef ze in hetzelfde interview die mentale instelling in haar liefdesleven. "Dat is gewoon giftig en houdt me tegen in het vinden van geluk." Maar dat liefdesgeluk lijkt ze inmiddels toch weer gevonden te hebben, in sportmakelaar Rich Paul. De twee hebben sinds mei 2021 een relatie en verschenen in juli samen in het openbaar bij een basketbalwedstrijd.

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Je kunt het nummer Easy On Me en de bijbehorende clip hieronder beluisteren en zien:

Bron |

, Vogue

Beeld | Getty

null Beeld

Margriet 45 ligt nu in de winkel! Daarin lees je onder andere een interview met Tooske Ragas, gesprekken met moeders en dochters over vrouw-zijn toen & nu, de mooiste herfstwandelingen én antwoorden op 20 vragen over (gezond) gewicht. Haal 'm snel in huis of bestel deze Margriet online zonder verzendkosten.

Faye Heijnis

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden