Aardappelsalade met ham
Pittige aardappelsalade met knapperige ham
Ingrediënten:
- 750 g vastkokende aardappelen met schil
- 1 rode appel met schil, in stukjes
- 1 groene appel met schil, in stukjes
- 100 g zilveruitjes
- half zakje waterkers, dikke stelen verwijderd
- 150 g rauwe ham of bacon voor de dressing
- 75 g mayonaise
- 50 ml yoghurt
- scheutje olijfolie
- 2 tl grove mosterd
- versgemalen peper, zout
Bereiding:
- Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat afkoelen.
- Klop intussen voor de dressing de mayonaise met de yoghurt, de olie, de mosterd en zout en peper naar smaak glad.
- Trek de schil met een puntig mesje van de aardappelen en snijd ze in plakjes. Schep ze door de dressing.
- Voeg de appel en de zilveruitjes toe.
- Meng als laatste de waterkers door de aardappelsalade.
- Bak de plakjes ham uit in een droge koekenpan en laat afkoelen op keukenpapier.
- Breek in stukjes en bewaar in een vershouddoos. Verdeel deze ter plekke pas over de salade.
Bereidingstijd: 35 min. + afkoelen