null Beeld

Aardappelsalade met ham

Pittige aardappelsalade met knapperige ham

Ingrediënten:

- 750 g vastkokende aardappelen met schil

- 1 rode appel met schil, in stukjes

- 1 groene appel met schil, in stukjes

- 100 g zilveruitjes

- half zakje waterkers, dikke stelen verwijderd

- 150 g rauwe ham of bacon voor de dressing

- 75 g mayonaise

- 50 ml yoghurt

- scheutje olijfolie

- 2 tl grove mosterd

- versgemalen peper, zout

Bereiding:

- Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat afkoelen.

- Klop intussen voor de dressing de mayonaise met de yoghurt, de olie, de mosterd en zout en peper naar smaak glad.

- Trek de schil met een puntig mesje van de aardappelen en snijd ze in plakjes. Schep ze door de dressing.

- Voeg de appel en de zilveruitjes toe.

- Meng als laatste de waterkers door de aardappelsalade.

- Bak de plakjes ham uit in een droge koekenpan en laat afkoelen op keukenpapier.

- Breek in stukjes en bewaar in een vershouddoos. Verdeel deze ter plekke pas over de salade.

Bereidingstijd: 35 min. + afkoelen

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden