null Beeld

7x hier kun je flosdraad nog meer voor gebruiken

Mocht je geen flosdraad in huis hebben, dan heb je nu een goede reden om het alsnog te gaan kopen. Je kunt het namelijk voor veel meer gebruiken dan alleen het flossen van je tanden.

De toepassingen zijn heel verschillend en verrassend. Hier zeven handige voorbeelden van wat je met flosdraad kunt doen.

1. Toetsenbord schoonmaken

Kan je toetsenbord wel een schoonmaakbeurt gebruiken? Dan is flosdraad je beste vriend! Bind de uiteinden van een stuk flosdraad aan je wijsvingers en ga langs de gleuven van het toetsenbord om alle stof en vuiligheid weg te krijgen.

2. Cake snijden

Het kan best lastig zijn om cake in gelijke plakken te snijden. Als je geen zin hebt in een kliederboel, kan flosdraad uitkomst bieden. Heb je een rechthoekige cake? Dan kun je gewoon met een stuk flosdraad van boven naar beneden stukken snijden. Heb je een ronde cake die horizontaal doormidden moet? Steek dan een paar tandenstokers aan de zijkant op de juiste hoogte, om een richtlijn te bieden. Doe vervolgens de draad om de cake of taart en trek aan de beide uiteinden.

3. Vastzittende ring verwijderen

Krijg jij je ring met geen mogelijkheid meer van je vinger? Tijd voor een stukje flosdraad! Wikkel de draad rond de vinger waaraan je de ring draagt, steeds wat dichter naar het sieraad toe. Zodra je bij de ring bent, is het zaak te proberen wat draad door de ring te krijgen. Gelukt? Dan kun je als het goed is de ring nu loskrijgen door de flosdraad los te maken.

4. Los brillenpootje vastzetten

Is het schroefje van je bril eruit gevallen? Dan kun je het pootje tijdelijk vastmaken met een stukje flosdraad. Rijg een stukje draad door het gat waar de schroef uitkwam en maak een knoop. Het draadje houdt het brillenpootje op zijn plaats, zodat je je bril toch nog even kunt dragen tot je een nieuwe hebt.

5. Een lekkende kraan stil krijgen

Het getik van een kraan die lek is, kan ontzettend irritant zijn. Nu bel je voor dit soort dingen meestal de loodgieter. Maar als die voorlopig geen tijd heeft, hebben wij een mooie tussenoplossing. Knoop een stuk flosdraad aan de onderkant van de kraan. De flos dempt het water terwijl het langs de draad naar de afvoer glijdt. Zo is het getik verdwenen totdat de lekkage wordt verholpen.

6. Vastgeplakte koekjes loskrijgen

Heb je lekkere koekjes gebakken, maar blijven er een paar op de bakplaat plakken? Schuif dan wat flosdraad onder het koekje langs en je krijgt het moeiteloos los van de plaat – zonder breken.

7. Gebruiken als elastiekje

Goed om te weten: deze tip werkt niet als je héél dik haar hebt. Maar voor alle andere vrouwen met lang haar: heb je even geen elastiekje bij de hand? Een stukje flosdraad kan tijdelijk uitkomst bieden. Knoop het stukje flosdraad om je staart en klaar ben je.

De beste artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | 'tiphero.com

Foto | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden