null Beeld

10x kerstbomen, maar dan anders!

Sommigen houden van een traditionele boom, anderen willen iets anders proberen. Margriet pakt uit met tien originele ideeën.

Bijzondere kerstbomen

Knutsel een boom van takken, koffiefilters en karton in elkaar. Niet alleen zijn deze originele 'kerstbomen' snel klaar, het zijn stuk voor stuk ook nog eens creaties die je niet overal ziet staan, of hangen.

Meer inspiratie nodig? Ga hier naar ons creatieve Pinterestbord!

  1. Maak kerstbomen van ministek. Of laat je (klein)kinderen lekker fröbelen. Knutsel verschillende groottes en kleuren. Leuk voor op tafel!
  2. Zaag uit een houten plank een kerstboomfiguur en beplak die met snoepjes, glitters, kraaltjes en meer. Plaats de boom tegen de muur of hang 'm aan een stevig lint op.
  3. Snijd uit een groot stuk karton twee kerstbomen. In beide stukken maak je in het midden een grote snee, zodat je de twee bomen in elkaar kunt schuiven. In eentje maak je de snee vanaf de onderkant tot aan ongeveer 20 cm vanaf de top. In de andere boom maak je een kleine snee van ongeveer 20 cm vanaf de top. Nu kun je ze in elkaar schuiven en versieren met stift, vlaggetjes etc. Bron beeld: www.chatelaine.com.
  4. Maak een kerstboom van touw. Hang het touw met tape aan de muur in een kerstboomfiguur. Je kunt er kerstkaarten en mooie kerstballen aan hangen. Bron beeld: www.decocrush.fr.
  5. Plak met tape een boom op de muur en hang er een grote slinger voor met ballen, sterren en kralen. Bron beeld: www.decor8blog.com.
  6. Leuk voor koffieliefhebbers: maak heel simpel een kerstboom van koffiefilters. Als piek gebruik je een mooie kerstbal of kerstster. Bron beeld: www.dekoffiefilters.nl.
  7. Margriet maakte deze boom van houten takken en een lichtjessnoer met cotton balls. Bekijk hem in Margriet More.
  8. Verzamel wc-rollen en plak die in een kerstboomfiguur op een groot vel karton. Knip de wc-rollen eventueel doormidden. Stop in de rollen leuke groene en rode balletjes of andere kerstspulletjes. Bron beeld: www.sheknows.com.
  9. Van een ladder maak je ook eenvoudig een kerstboom. Hang er een lichtjessnoer overheen en wat ballen eraan. Bron beeld: www.shelterness.com.
  10. Ga op zoek naar mooie takken. Hang die onder elkaar met een touw en bevestig aan de muur. Versier de takken met mooie kerstballen en sterren. Bron beeld: www.ueberallunirgendwo.blogspot.de

Wat is jouw favoriete alternatieve kerstboom?

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden