null Beeld

10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

Maandag 10 oktober is het Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag wil de organisatie Urgenda laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging in Nederland al is. De organisatie roept mensen en organisaties die met duurzaamheid bezig zijn op van zich te laten horen en ‘nieuwe mensen’ bij duurzaamheid te betrekken.

Urgenda is een organisatie die zich inzet voor duurzaamheid en innovatie in Nederland. Dit doet zij samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Dit gebeurt aan de hand van het Rapport 2030 dat Urgenda uitbrengt, met een concreet actieplan en diverse projecten.

Op de Dag van de Duurzaamheid wil Urgenda de duurzaamheid daadwerkelijk versnellen om zo tot een kantelpunt naar een duurzamere samenleving te komen.

Activiteiten

Voor de Dag van de Duurzaamheid zijn diverse activiteiten georganiseerd. Zo kun je de Streetwear en Dutch Design Fashion Shows bezoeken in De Hallen te Amsterdam. Deze worden gehouden in het kader van de Dutch Sustainable Fashion Week. Ook aan ondernemers is gedacht, zij kunnen naar drie minicolleges van topsprekers Tony's Chocolonely, Tesla en ID&T in Bussum. Hierin krijgen zij handvatten die zij kunnen toepassen op hun eigen duurzame ondernemerschap. De organisatie van dit evenement is een initiatief van de organisatie Spant!.

Kijk voor alle activiteiten op DagvandeDuurzaamheid.nl/activiteiten.

Duurzame producten

Bij de Dag van de Duurzaamheid horen uiteraard ook duurzame producten. Op zoek naar een mooi item voor jezelf of om cadeau te doen? Bekijk dan de cadeaugids van Amnesty International.

Bekijk hieronder een video waarin uitgelegd wordt hoe je van een T-shirt een tas maakt.

[embed]http://www.kijk.nl/video/vE7COmA6LbBX[/embed]

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden