Margriet logo
null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Zóveel gaan we naar verwachting meer betalen voor onze zorgverzekering in 2021

De coronacrisis gaat zeker zijn weerslag vinden in onze portemonnee. Wat dacht je bijvoorbeeld van je zorgverzekering in 2021? De eerste zorgverzekeraar heeft zijn nieuwe tarief al bekendgemaakt.

En als we dat als leidraad kunnen nemen, gaan we volgend jaar 78 euro meer betalen aan onze zorgverzekering.

Dure zorgverzekering in 2021

Zorgverzekeraar DWS maakt traditiegetrouw als allereerste de nieuwe premies voor het volgende jaar bekend. Dit vormt een goede graadmeter voor de rest van de zorgverzekeraars, die meestal de bedragen van DWS volgen. En wat blijkt: volgend jaar, in 2021, gaat de premie voor een basiszorgverzekering bij DWS omhoog met 6,50 euro. Meer dan het kabinet verwacht had.

Meer dan op Prinsjesdag verteld werd

Tijdens Prinsjesdag vorige week werd duidelijk dat het kabinet een stijging van gemiddeld vijf euro per maand verwachtte, dat uitkomt op een gemiddelde van 123 euro per maand. Maar als de zorgverzekeraars DWS achterna gaan, kunnen we daar dus rustig nog eens 1,50 euro zorgpremie per maand bij optellen. Die stijging komt volgens DWS grotendeels door de hogere lonen en prijzen in de zorg, bijvoorbeeld door het gebruik van dure geneesmiddelen.

Lees ook

Dit vergoedt je zorgverzekering als je besmet raakt met het coronavirus

Eigen risico en zorgtoeslag

Wat wel hetzelfde blijft, is het eigen risico van 385 euro. Ben je alleenstaand? Dan kan je zorgtoeslag komend jaar verhoogd worden met 44 euro. Voor meerpersoonshuishoudens kan dit oplopen tot een verhoging van 99 euro.

12 november

Benieuwd wat de premie van jouw huidige zorgverzekering wordt? Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 12 november hun premies voor het volgende jaar bekend hebben gemaakt. Nog eventjes wachten, dus. Lees ondertussen vast hoe je kunt besparen op je zorgverzekering.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | NU.nl

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 40 ligt nu in de winkel!Met deze week: hoe verder na ontrouw, een slank weekmenu, tips om je thuiswerkplek te verbeteren en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden