Margriet logo
Zo voeg je de boosterprik toe aan je QR-code Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zo voeg je de boosterprik toe aan je QR-code

Heb je de boosterprik gehad? Dan is het belangrijk om die aan je vaccinatiebewijs toe te voegen. Dit gebeurt namelijk niet automatisch. We vertellen je hoe je de boosterprik aan je QR-code kunt toevoegen.

Of je de QR-code nou op je telefoon of op papier wilt.

QR-code voor boosterprik

Om testvrij door Europa te kunnen reizen, is de boosterprik vanaf 1 februari verplicht. Je eerste en tweede vaccinatie zijn dan dus niet meer genoeg. Of er voor Nederlanders binnen Nederland ook zo’n verplichting gaat gelden voor testvrije toegang, is nog niet duidelijk. Zeker is wel dat je boosterprik niet automatisch aan je QR-code wordt toegevoegd. Dit moet je zelf regelen, maar gelukkig is dat zo gedaan.

Lees ook:
Volledig gevaccineerd én corona gehad: heb je dan nog een boosterprik nodig?

Via de CoronaCheck-app

Gebruik je de CoronaCheck-app? Dan voeg je je boosterprik daar net zo aan toe als hoe je dat met je eerste en tweede vaccinatie deed. Open de app, klik op het plusje rechtsboven en klik op ‘vaccinatiebewijs’. Log in met je DigiD. Vervolgens zie je een overzicht van jouw gekregen vaccinaties, waar als het goed is nu ook je boosterprik tussenstaat. Klik op ‘maak bewijs’. Nu heb je je qr-code bijgewerkt, voor zowel binnen- als buitenland.

QR-code op papier

Heb jij je vaccinatiebewijs liever op papier? Log dan met je DigiD in op coronacheck.nl/print. Ook hier krijg je een overzicht van jouw vaccinaties te zien en als het goed is ook je boosterprik. Klik op ‘maak bewijs’. Je ontvangt de qr-codes voor zowel binnen- als buitenland om te printen. Let op: dit zijn er voor het buitenland in totaal drie. Eentje van je eerste vaccinatie, eentje van je tweede vaccinatie en eentje van je boosterprik.

Bron | CoronaCheck.nl
Beeld | Getty

Margriet 54/55 ligt in de winkel! Dit is het dikste nummer van het jaar en staat helemaal in het teken van de feestdagen en het einde van het jaar. Zo spreken we met dé gezichten van 2021 – onder andere Jan Dulles en Kasja Ollongren – en delen we de lekkerste recepten om lekker te bakken tijdens kerst. Ook lees je in deze Margriet de jaarhoroscoop voor 2022 én de mooiste kerstherinneringen. Haal ‘m snel in de winkel of bestel online zonder extra verzendkosten.

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden