Margriet logo
Zo groot is de kans op een witte kerst in 2021 Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Zo groot is de kans op een witte kerst in 2021

Krijgen we een witte kerst in 2021? Als we weerman Dennis Wilt mogen geloven is die kans dit jaar een stuk groter dan de voorgaande jaren.

Er is nog hoop!

Kans op witte kerst in 2021

Met de familie aan het kerstdiner zitten, naar buiten kijken, en zien dat de eerste witte vlokken vallen: een romantischer beeld van Kerstmis bestaat haast niet. Toch worden we maar heel af en toe verrast met dit geluk –de laatste officiële witte kerst is dan ook alweer elf jaar geleden. Weerman Dennis Wilt brengt ons echter hoopvol nieuws. Dit jaar zou het zomaar weer eens kunnen gaan sneeuwen tijdens de feestdagen. Hoewel het zachte weer van nu dit absoluut niet doet vermoeden, dalen de temperaturen de komende dagen waarschijnlijk snel, aldus Wilt tegen Hart van Nederland.

Lees ook
Feit of fabel: kun je een migraineaanval krijgen door sneeuw?

Of die dalende temperaturen ook echt gaan resulteren in sneeuw, heeft alles te maken met de richting waar de wind vandaan komt. Blijft de wind uit westelijke richting komen, dan kunnen we die witte laag met kerst wel vergeten. Maar vindt er een plotselinge verschuiving plaats, en waait de wind de komende week vanuit Scandinavië? Dan hebben de meteorologen goede hoop en is er alleen nog neerslag nodig voor een witte uitkomst. 50/50 dus. Volgens de experts zijn we in elk geval dichterbij een witte kerst dan de afgelopen 10 jaar het geval was. Laat die oostelijke wind maar waaien.

Beeld | Getty Images
Bron | Hart van Nederland

Leonie CollombonGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden