Margriet logo
null Beeld

Zó blijf je veilig in contact met je (klein)kinderen tijdens het coronavirus

Door het

coronavirus komen we een stuk minder buiten de deur, hebben we minder sociale contacten

en waarschijnlijk komen de (klein)kinderen voorlopig ook even niet op bezoek. Gelukkig

hebben de meeste mensen wel een telefoon, tablet of computer, en kun je daarmee

makkelijk in contact blijven met familie en vrienden.

Natuurlijk is een gewoon telefoontje altijd leuk, maar met videobellen kun je elkaar ook nog echt zien. We hebben de bekendste en makkelijkste manieren om dat te doen voor je op een rijtje gezet.

Skype

Skype is één van de bekendste en populairste programma’s om mee te videobellen via het internet. Bijna alle laptops, computers (met webcam), tablets en smartphones zijn geschikt voor Skype. Wanneer je Skype wil gebruiken, kun je het gratis downloaden van de website en eenmalig een eigen account aanmaken. Daarmee log je in en vervolgens kun je gratis een videogesprek starten met een familielid of vriend die ook Skype gedownload heeft. Het maakt niet uit of de persoon waarmee je belt hetzelfde soort apparaat gebruikt: je kan ook videobellen van een computer naar een smartphone, of een tablet naar een laptop. Met Skype kun je zelfs met meerdere mensen tegelijk bellen, dus zelfs een (online) groepsreünie is niet uitsloten tijdens de coronacrisis.

FaceTime

Als jij en degene waarmee je wil videobellen allebei een iPhone, MacBook of iPad hebben, kunnen jullie ook gebruik maken van Facetime. Deze app staat standaard op alle Apple-producten, en de iPhone 4 of nieuwer. Het werkt eigenlijk bijna hetzelfde als Skype, alleen hoef je voor FaceTime geen apart account aan te maken. Naast een apparaat van Apple heb je net als bij Skype ook hier een draadloze internetverbinding nodig voor FaceTtime. Gesprekken via FaceTime zijn gratis, ongeacht hoe lang deze duren. Ook hier is een groepsgesprek geen probleem, dus kun je bijvoorbeeld met alle (klein)kinderen spreken in één gesprek.

Lees ook: Synchroon Netflixen samen met vrienden en familie? Het kan dankzij déze optie

WhatsApp

Misschien ken je WhatsApp al wel als het programma waarin je berichten en foto’s kan sturen naar familie en vrienden, maar wist je dat je er ook mee kan (video)bellen? Om dit te doen heb je een telefoon nodig met daarop de WhatsApp-app en een draadloze internetverbinding. Als je de app al gebruikt om berichten te sturen, hoefje verder dus niks nieuws te installeren. Om iemand te bellen, open je bij Chats het gesprek van degene waarmee je contact wil hebben. Vervolgens tik je rechtsboven in beeld het camera-icoontje, dat net naast het telefoontje staat. Het gesprek wordt dan gestart.

Facebook Messenger

Als je een Facebook-gebruiker bent, heb je vast ook Messenger wel op je tablet of smartphone staan. Voor deze app hoef je dus geen apart account aan te maken, zo lang je een Facebookaccount hebt. Met die app kun je contact hebben met andere Facebookgebruikers, maar nu dus ook videobellen. Wanneer je dit wilt doen, open je de Messenger-app en klik je rechtsboven op het camera-icoontje. Wanneer er een groene stip achter dit cameraatje staat, betekent dat dat de persoon die je probeert te bellen ook online is. Messenger werkt op alle apparaten waarop je ook Facebook kunt gebruiken, dus ook op computers of laptops.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | iStock

Ilse van Roekel

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden