Margriet logo
Winterpret: volgende week wordt het kouder en is er al kans op sneeuw Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Winterpret: volgende week wordt het kouder en is er al kans op sneeuw

Koukleumen opgelet: het is tijd om de warme truien weer tevoorschijn te halen. Volgende week wordt het namelijk fors kouder. En volgens Weerplaza kunnen we richting het einde van november zelfs al echt winters weer verwachten met kans op een eerste laagje sneeuw.

Mag de slee al naar buiten en kunnen we sneeuwpoppen bouwen of blijft het toch bij een laagje natte sneeuw?

Koud winters weer

Tijd om met een warme chocolademelk onder een dekentje bij de kachel te kruipen, want volgende week daalt de temperatuur flink. Aan NU.nl vertelt weerman Marsel Blok van Weerplaza dat we aan het einde van de week ‘vuil winters weer’ kunnen verwachten en dat er zelfs op meerdere dagen kans is op sneeuw. Helaas zal je hier nog geen sneeuwpop van kunnen bouwen, want overdag komt de temperatuur vermoedelijk bijna overal wel weer boven het vriespunt uit. Je zal dus vooral vroeg in de ochtend nog een klein laagje sneeuw kunnen zien.

Hoe groot de kans op sneeuw precies is, dat is nog niet duidelijk. De winterse buien kunnen namelijk ook nog afzwakken tot natte sneeuw, hagel of een stevige regenbui. Hoewel het begin volgende week in de nacht wel al kan gaan vriezen zal het eerst nog droog, stabiel en rustig blijven. Pas richting het einde van de week neemt de kans op sneeuw meer toe. Ook dan liggen de temperaturen ’s nachts rond het vriespunt. Overdag wordt het aan het begin van de week nog 7 graden, maar richting het einde van de week daalt dit naar de 4 graden.

Lees ook: Met déze tips fiets je veilig door de sneeuw

Sneeuw in november

Hoewel november nog een herfstmaand is, is het niet uitzonderlijk dat we toch al de eerste sneeuw kunnen verwachten. De temperaturen dalen in deze maand redelijk snel, waardoor richting het einde van november de kans op sneeuwval al groter wordt. Gemiddeld wordt er uitgegaan van twee sneeuwdagen in november. Helaas gaat het hierbij meestal wel om natte sneeuw die niet goed blijft liggen. De slee kan voorlopig dus nog wel even in de schuur blijven, maar eind volgende week krijgen we hopelijk wel alvast een voorproefje van de winterpret.

Bron | NU.nl, Weeronline
Beeld | Getty Images

Google Home Beeld Margriet
Beeld Margriet

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse De BruijneGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden