Margriet logo
null Beeld

Wat jij in deze optische illusie ziet, hangt af van je leeftijd

De illustratie ‘mijn vrouw en mijn schoonmoeder’ is misschien wel een van de bekendste optische illusies. Sommige mensen zien er een jonge vrouw in, die dromerig naar iets in de verte kijkt. Terwijl anderen er een oudere vrouw in zien, die stoïcijns voor zich uit kijkt.

Wat jij in deze optische illusie ziet, hangt volgens onderzoekers vooral af van je leeftijd. Jonge mensen zouden vooral een jongere vrouw in de illusie zien, terwijl oudere mensen er vaak een oudere vrouw in zien, zo blijkt uit een Australische studie.

Gemiddelde leeftijd

Voor het onderzoek kregen 393 deelnemers in de leeftijd van 18 tot 68 jaar een halve seconde om het plaatje te bekijken. Vervolgens moesten ze de gemiddelde leeftijd en het geslacht van de persoon op het plaatje raden. Het merendeel van de deelnemers zag een jonge vrouw in het plaatje, wat volgens de onderzoekers verklaard kan worden door het feit dat het merendeel van de deelnemers ook jonger was, de gemiddelde leeftijd was namelijk 32 jaar.

Nu is de grote vraag natuurlijk: wat zie jij in deze afbeelding?

null Beeld

Bron | Independent.com |

Foto | Wikimedia Commons/ iStock |

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden