Margriet logo
null Beeld

Waarom een groep Nederlanders zich vrijwillig met het coronavirus wil laten besmetten

Je zou denken dat iedereen zo ver mogelijk uit de buurt van het coronavirus wil blijven, maar dit blijkt toch niet helemaal zo te zijn. Veertig Nederlanders hebben zich aangemeld om zich vrijwillig met het coronavirus te laten besmetten.

Dit doen ze wel voor een belangrijk doel: met duizend anderen willen ze op deze manier de ontwikkeling van een vaccin versnellen, zo schrijft De Telegraaf.

Omstreden maar nodig

Het is een nogal omstreden manier om proefvaccins sneller op de markt te krijgen, maar het is volgens de Amerikaanse organisatie 1DaySooner wel nodig: elke dag dat er eerder een vaccin is, scheelt ruwweg zevenduizend doden. Elke drie maanden is dat zo’n half miljoen geredde levens. Om deze reden hebben zich inmiddels al ruim 21.000 vrijwilligers gemeld bij de organisatie om zich vrijwillig te laten besmetten met het coronavirus, waaronder dus ook ruim veertig Nederlanders.

Lees ook: hoe erg is het dat het virus zich muteert?

Voor het geval dat

Het is de bedoeling dat er een groep van tienduizenden vrijwilligers klaarstaan, zodra er een groen licht komt voor dit soort ongebruikelijke klinische test. Wanneer dat is, is nog maar de vraag.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Telegraaf

Beeld | iStock, Twitter

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden