Margriet logo
null Beeld

Verrassing: vrouw wordt oma én blijkt zelf zwanger

Op je 35ste te horen krijgen dat je oma wordt en kort erna erachter komen dat je zélf zwanger bent. Het overkwam de nu 37-jarige Britse Allison Cameron uit Darlington. 

De kapster was aanvankelijk niet blij met het nieuws van haar op dat moment 18-jarige dochter. “Toen Skye me vertelde dat ze zwanger was, werd ik een beetje moedeloos. Ik was zelf pas zestien toen ik zwanger raakte van haar en wilde niet dat ze in mijn voetsporen zou treden. Ik beloofde haar te steunen, maar voelde me ook nog te jong om oma te zijn,” vertelt ze aan de Britse krant The Sun.

'Zwangere oma'

Het nieuws op zich was al een shock. En bovendien deed Allison vier weken nadat ze te horen kreeg dat ze oma zou worden zélf een bijzondere ontdekking. “Ik was een paar maanden gestopt met de pil, maar had nog steeds een onregelmatige menstruatie. Ik wist zeker dat ik niet zwanger was, toch deed ik voor alle zekerheid een zwangerschapstest. En die vertelde me iets anders. Stomverbaasd was ik toen die test positief bleek. Mijn 18-jarige dochter was zwanger, en ik ineens ook. Volkomen onwerkelijk. Ik zou een zwangere oma worden!”

Skye was uitgerekend op 12 januari 2017 en haar moeder exact een maand later, op 12 februari. Allison: “We bereidden ons samen voor op de komst van onze baby’s. Een vrouw bij de zwangerschapsgym vroeg zelfs of we zussen waren. ’s Avonds lagen we samen in bed te kijken hoe de baby’s in elkaars buik bewogen.”

Van streek

Skye beviel zes weken te vroeg van dochter Eliza. Toen Allison vanuit het ziekenhuis een telefoontje van haar dochter kreeg dat haar vliezen waren gebroken, kwam ze meteen. Eenmaal daar trof ze haar dochter aan die aan het bevallen was. Dat vond ze niet makkelijk om te zien. “Skye leek eigenlijk heel kalm, maar ik was van streek. Mijn kind kreeg een baby en ik vond het vreselijk om haar pijn te zien lijden.” Uren later beviel Skye van baby Eliza die 1,8 kilo woog. “Ik was overweldigd door emoties. Ik was oma geworden, maar Eliza was wel erg klein en licht en werd dus meteen naar de intensive care gebracht.”

Hectisch

Gelukkig mochten moeder en dochter uiteindelijk redelijk snel weer naar huis. Totdat het een paar weken na thuiskomst de beurt aan Allison was om te bevallen. Terwijl ook zij nog zes weken te gaan had, voelde ze haar baby minder bewegen. Haar verloskundige adviseerde haar om zich te laten inleiden. De dag voordat dat ging gebeuren, braken haar vliezen. Ze beviel van zoon Hugo van 3,5 kilo.

“Het leven is hectisch, maar we helpen elkaar erdoorheen,” zegt Allison. “Skye volgt een opleiding om in de kinderopvang te werken. Dus terwijl zij op school zit, zorg ik twee dagen in de week voor Eliza. En andersom zorgt Skye twee dagen voor Hugo als ik aan het werk ben. Ik zou het niet anders willen.”

Hieronder een foto van Skye (inmiddels 20) met dochter Eliza en haar moeder Allison (37) met zoontje Hugo.

Bronnen | The Sun, libelle.nl

Foto | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden