Margriet logo
null Beeld

Van vitamine D tot gebarentolk Irma: déze artikelen werden het meest gelezen in 2020

Als je ons begin 2020 had verteld wat ons dat jaar te wachten stond, hadden we je niet geloofd. Het werd een bewogen jaar en wij deelden ieder moment met jullie. Maar waar lazen jullie eigenlijk het liefst over? Tijd om terug te blikken met de meest gelezen artikelen van 2020 op Margriet.nl.

Van Irma Sluis tot het schoonmaken van je badkamer: het was een bewogen

jaar.

Irma Sluis stal onze harten

In duistere tijden moet je ieder lichtpuntje aangrijpen. Tijdens de voor veel mensen teleurstellende en beangstigende persconferenties werd Irma Sluis ons lichtpuntje. Ze werd de nieuwe favoriete persoon van Nederland, maakte gebarentaal in één klap populair en leerde heel Nederland hoe je ‘hamsteren’ uitbeeld. Je kunt je dan ook voorstellen dat er grootse paniek was toen Irma tijdens één van de persconferenties plots ontbrak. Dit artikel over de grote afwezigheid van Irma werd dan ook ons meest gelezen artikel van het jaar, want maar liefst 812.578 (!) lezers waren benieuwd waar Irma gebleven was.

Vitamine D tegen het coronavirus?

Vanaf het moment dat het coronavirus de wereld in zijn greep kreeg, speculeerden wetenschappers erop los. Hoe kunnen we ons het beste tegen besmetting beschermen? Al vroeg in het jaar gingen er geruchten dat vitamine D wel eens een belangrijke rol zou kunnen spelen, en jullie waren maar wat geïnteresseerd. Dít artikel hierover staat dan ook op nummer twee van de meest gelezen artikelen. Opvallend: pas deze maand is er ook echt officieel geadviseerd om extra vitamine D te slikken als mogelijke bescherming tegen het coronavirus.

Adele’s afvalgeheimen

Nog iets wat de gemoederen bezig hield: de transformatie van Adele. De zangeres viel kilo’s af en iedereen had er wat over te zeggen. Mensen vonden haar voller mooier, of vonden de zangeres juist prachtig met wat kilootjes minder. Gelukkig voelt Adele zich goed en dat is wat telt. Maar jullie waren wél benieuwd hoe Adele het voor elkaar kreeg om zoveel gewicht kwijt te raken. In dit artikel verklapten we het, en dat behaalde dan ook de plek nummer drie in de top 10 van meest gelezen artikelen.

Gember, gember, en nog eens gember

Jullie zijn dol op gember, is wel gebleken. Wij ook, want er zitten eindeloos veel gezondheidsvoordelen aan deze specerij. We vertellen over de acht belangrijkste gezondheidsvoordelen in dit artikel – maar dat is nog niet alles. Te veel gember kan juist een averechts effect hebben en voor vervelende bijwerkingen zorgen. Maar of het nu goed nieuws of slecht nieuws is, een ding is duidelijk: jullie zien gember, jullie klikken.

Schoonmaken: simpel en snel, graag

Schoonmaken is zo’n klusje dat steeds maar weer terugkomt en staat daarom niet hoog op ons lijstje met favorieten. Iedere handige tip, hack of truc is daarom meer dan welkom. Jullie minst favoriete ruimte om schoon te maken? De badkamer. Want dit handige trucje om je badkamer zo snel en makkelijk mogelijk schoon te maken viel in de smaak en staat op nummer vijf van de meest gelezen artikelen van 2020.

Pijn op de borst

Het was een stressvol jaar, en een van de meest voorkomende oorzaken van pijn op de borst is stress. Niet zo gek dus, dat we allemaal massaal pijn op onze borst hadden en daarom razend benieuwd waren hoe dat kon komen. In dit artikel vertelden we het je.

Persoonlijke verhalen

In tijden van crisis hebben we gelukkig één ding: elkaar. En daarom waren

persoonlijke verhalen dit jaar belangrijker dan ooit. Want wij deelden niet

alleen onze verhalen met jullie, maar jullie ook met ons. En dat jullie dat

fijn vonden, blijkt wel uit hoe vaak deze persoonlijke berichten gelezen

werden. Dit zijn een aantal van de meest gelezen artikelen in de categorie

persoonlijk:

Het dochtertje van Jolanda verdronk: ‘Het liefst zou ik de hele dag over haar praten’

Hanneke (47) ligt al 7 weken op de intensive care: ‘Het begon met hoesten’

Nog nooit verteld: ‘Ik wist zéker dat hij mij ook wilde’

Nog nooit verteld: ‘Dit zullen ze mij nooit vergeven’

Tot volgend jaar

We kijken uit naar een hopelijk beter jaar, vol voorspoed en gezondheid. Maar met net zulke mooie verhalen, net zoveel verbondenheid, en net zoveel oog voor elkaar als we dit jaar hadden. En met een beetje geluk staat er in onze terugblik van volgend jaar geen enkel bericht over corona.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden