Margriet logo
Twijfels over coronavaccin? Bel de Vaccinatie Twijfel Telefoon Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Twijfels over het coronavaccin? Je kunt nu naar deze speciale telefoonlijn bellen

Twijfel je nog of je het coronavaccin wilt? Dan kun je vanaf woensdag naar een speciale telefoonlijn bellen: de Vaccinatie Twijfel Telefoon. Alle vragen die je over het vaccin hebt, kun je daar stellen. Hoe specifiek die ook zijn.

Want op de site van bijvoorbeeld het RIVM kun je lang niet alle antwoorden vinden.

Vaccinatie Twijfel Telefoon

De Vaccinatie Twijfel Telefoon is een initiatief van internist Robin Peeters, die werkt in het Rotterdamse Erasmus MC. In samenwerking met huisartsen zette hij deze speciale telefoonlijn op. Hij merkt dat er ‘echt ontzettend veel foute informatie wordt verspreid’ over het coronavaccin. “Ook hebben mensen vaak specifieke vragen over hun eigen medische geschiedenis. Hierdoor zijn er nog steeds veel mensen die twijfelen over een vaccinatie. Om mensen goed te informeren en een plek te geven waar ze met hun vragen heen kunnen, starten we nu een telefoonlijn.” Peeters benadrukt ook dat er na honderdmiljoenen vaccinaties wereldwijd inmiddels een heel goed beeld is van de mogelijke bijwerkingen.

Lees ook:
De belangrijkste redenen waarom steeds meer vaccinweigeraars nu tóch de prik willen

Twijfels over coronavaccin

Sommige mensen willen uit principe geen coronavaccin. Maar anderen twijfelen vooral om medische redenen. Vooral zwangeren, mensen met een kinderwens, allergie of auto-immuunziekte hebben veel vragen over bijwerkingen van de vaccins, meldt het Erasmus MC. En die vragen zijn soms zo specifiek, dat er op algemene sites van instanties zoals het RIVM geen duidelijk antwoord voor hen te vinden is. Om ze zo goed mogelijk te helpen een juist besluit te maken, is er nu dan dus de Vaccinatie Twijfel Telefoon.

Lees ook:
Ondanks haar twijfels over coronavaccin werd Sanna (39) de eerste ingeënte Nederlander

Bellen maar

De telefoonlijn is vanaf vandaag, woensdag 24 november, bereikbaar via 010-7041500. Als je belt krijg je een medisch professional of student aan de lijn, die op de hoogte zijn van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, aldus het ziekenhuis. Omdat de medici dit naast hun andere werkzaamheden doen en met code zwart in het vizier natuurlijk hartstikke druk zijn, is de lijn alleen bereikbaar op woensdag en vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur.

Bron | Erasmuc MC
Beeld | Getty

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden