Margriet logo
null Beeld

Tóch een fijner gevoel: Tinder komt met ‘paniekknop’ voor onaangename dates

Hoewel er genoeg mensen zijn die hun droompartner via Tinder hebben gevonden, heb je ongetwijfeld ook weleens horrorverhalen gehoord. Feit blijft nu eenmaal dat je met een wildvreemde afspreekt en dat je nooit weet hoe zo’n date gaat aflopen. Om de app wat veiliger te maken, heeft Tinder daarom een zogeheten ‘paniekknop’ ontwikkeld.

Gebruikers kunnen deze knop inschakelen als ze op een date zijn en zich onveilig voelen.

'Paniekknop' binnenkort te gebruiken

Voor het gebruik van de 'paniekknop' is Tinder een samenwerking aangegaan met Noonlight, een veiligheidsplatform dat locaties van gebruikers volgt en de politiediensten inschakelt in geval van nood. Gebruikers van Tinder kunnen de nieuwe functie vanaf morgen (28 januari) gaan gebruiken.

Inschakelen politie

Met de 'paniekknop' kunnen gebruikers van Tinder onder andere aangeven met wie ze op date gaan en waar en wanneer hun afspraakje zal plaatsvinden. Zodra de gebruiker onraad ruikt, kan hij of zij de noodmelding in de app inschakelen, waarna lokale politiediensten zullen worden ingeschakeld.

Lees ook: ‘Ik zag de man van mijn vriendin op Tinder. Wat nu?’

Fotoverificatie

Naast de 'paniekknop' komt Tinder met een aantal andere functies om de veiligheid van hun gebruikers te beschermen. Zo komt de app met een fotoverificatie die controleert of de persoon achter het profiel ook daadwerkelijk de persoon is op de foto’s. Als dit het geval is wordt er een vinkje toegevoegd aan het profiel.

Lastige chatter

Daarnaast heeft Tinder nog een functie bedacht, die in staat is om vervelende berichten op te sporen. Als de app een vermoeden heeft van een lastige chatter, krijgen gebruikers de vraag of ze deze persoon willen melden, zodat hiertegen maatregelen kunnen worden genomen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden