Margriet logo
MAASTRICHT, NETHERLANDS - APRIL 27: King Willem-Alexander of the Netherlands, Queen Maxima of the Netherlands, Princess Catharina-Amalia of the Netherlands, Princess Alexia of the Netherlands and Princess Ariane of the Netherlands attends the Kingsday celebration in the city center on April 27, 2022 in Maastricht, Netherlands. (Photo by P van Katwijk/Getty Images) Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Thema Koningsdag 2023 is bekend

Volgend jaar wordt tijdens Koningsdag niet alleen de verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd, ook het 10-jarige koningsschap is reden voor een feestje. Iedereen die een goed idee had voor het themafeest van 2023 kon deze inzenden. En daar kwam één duidelijk thema uit.

De 56ste verjaardag van koning Willem-Alexander wordt ook komend jaar weer met de hele familie van Oranje gevierd. Dit jaar is dat in Rotterdam. En om het tienjarige jubileum van zijn koningschap kracht bij te zetten werd de Rotterdammers gevraagd een feestelijk thema te bedenken.

Inzendingen

Via Koningsdaginrotterdam.nl kwamen honderden ideeën voor 10 jaar koningsschap in 010 binnen. Thema’s die werden ingezonden waren onder andere: ‘wereldhaven’, ‘wereldburgers’ en ‘de straat is van iedereen’. Eén thema sprong er met kop en schouder bovenuit en zat dan ook tussen de drie thema’s die aan een diverse groep van vijfhonderd Nederlanders werden voorgelegd.

Wij zijn allemaal kings & queens

Het centrale thema van Koningsdag 2023 is gekozen en sinds afgelopen vrijdag ook bekend: “Wij zijn allemaal kings & queens”. ‘Wij zijn allemaal kings & queens’ symboliseert dat iedereen anders, maar bijzonder is. En dat iedereen mee kan doen. “Rotterdam denkt niet in hokjes en ziet tijdens Koningsdag de mooiste kanten van iedereen. Op ieder hoofd past een kroon!’”

Bron | Rotterdam.nl

Enith OostlanderGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden