Margriet logo
null Beeld

Strijdlustige Bibian Mentel bij ‘Jinek’: “Ik wil geen kasplantje zijn”

Bibian Mentel heeft veel indruk gemaakt met haar optreden bij Jinek gisteravond. De voormalig snowboardster was bij de talkshow om te praten over haar nieuwe documentaire Bibian Mentel: Leef. Dit deed ze op haar gebruikelijke manier, namelijk vol strijdvaardigheid en hoop.

Dat het Bibian is gelukt om na alle tegenslagen nog zó positief in het leven te staan, zorgde bij de kijkers thuis voor veel bewondering. Net als haar man, die ook aanschoof, en haar steun en toeverlaat is.

Strijdlustige Bibian Mentel

Nadat Bibian voor de dertiende keer is getroffen door kanker, werd ze een jaar lang gevolgd voor haar documentaire Bibian Mentel: Leef. Hierin wil ze laten zien dat ze nog altijd strijdlustig is en ‘danst met de dood’. “Ik wil dat er een grens zit aan mijn verdriet. We zeggen altijd: even janken en dan is het weer oké. Ik hoop dat het inspirerend is voor anderen die in zo’n situatie zitten”, zo legt ze uit. En als Eva Jinek haar vraagt wat na al die operaties en bestralingen haar grens is, antwoordt Bibian: "Ik wil geen kasplantje zijn."

Eva Jinek kon het uiteindelijk niet droog houden bij het aanhoren van haar verhaal, zoals in onderstaand fragment aan het eind te zien is. En dat gold ook voor de kijkers thuis.

Wat een 'menteliteit'

Op Twitter stromen de complimenten over Bibian binnen. “Alleen al voor haar zou het woord mentaliteit omgeturnd moeten worden naar menteliteit. Wat een fantastisch mens”, zo schrijft iemand. Een ander noemt haar een “toonbeeld van ongekend positivisme, wilskracht, strijdlust en doorzettingsvermogen.”

Lees ook

Bibian Mentel: ‘Ik wil altijd blijven groeien, mezelf verbeteren als mens’

Intens verdrietig

De documentaire Bibian Mentel: Leef is vanaf 21 oktober te zien bij Videoland. In de docu kun je onder andere zien hoe Bibian ontzettend blij is na de afloop van de finale van Dancing with the Stars, maar ook intens verdrietig is als ze hoort dat de kanker in haar rug aan het uitzaaien is. “Ik vind het leven nog veel te leuk, ik wil nog zo graag meer mooie herinneringen maken”, aldus Bibian.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!

Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | Jinek (RTL 4), Twitter

Beeld | Brunopress

null Beeld

Margriet 45 ligt nu in de winkel! Met deze week: een powerplan voor 50+, tips om zelf je haar te kleuren, een interview met Robert ten Brink en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm online zonder verzendkosten.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden