Margriet logo
null Beeld

Snoepfabrikant Haribo stopt met de productie van deze populaire drop

Ben jij dol op drop? Dan hebben we slecht nieuws, want een echte klassieker van vroeger verdwijnt uit het assortiment. Haribo stopt namelijk met de productie van trekdrop. En dat zorgt dan ook voor veel teleurgestelde dropfans die dol waren op dit oer-Hollandse snoep. 

Gelukkig is deze drop lang houdbaar, dus je kunt nog een voorraadje inslaan.

Productie van trekdrop stopt

De welbekende snoepfabrikant Haribo is al drie maanden geleden gestopt met de productie van trekdrop. Vandaar dat je de laatste tijd misschien steeds voor een leeg schap staat. Patrick Tax, die over de marketing van Haribo in Nederland gaat, laat weten dat ze tot hun spijt hebben moeten besluiten te stoppen met de productie van trekdrop, omdat de typisch Nederlandse lekkernij niet rendabel genoeg meer was. Buiten Nederland vindt haast niemand dit lekker, en ook andere snoepfabrikanten wilden de trekdropproductie niet overnemen.

Dan maar zelf maken?

Mocht je groot trekdrop-fan zijn, dan is dit nieuws natuurlijk even slikken. Er is zelfs een petitie gestart door dropfanaten om trekdrop toch weer in productie te laten gaan. Helaas is die inmiddels ook weer gesloten, omdat de overheid niet over dit soort zaken gaat. Jammer genoeg kun je ook niet zo makkelijk zelf aan de slag. Het recept van Haribo is geheim en kan volgens Tax vanwege de concurrentie niet zomaar gedeeld worden. Wel laat hij weten dat de ingrediënten natuurlijk op de verpakking staan. Je kunt dus ook zelf gaan experimenteren, mocht de nood hoog zijn en je de dropverslaving niet onder de duim kunnen houden.

Lees ook: Waar zit meer zout in: in een zoet of zout dropje?

Koken met trekdrop

Een groot fan van trekdrop is de bekende kok Pierre Wind. Hij verwerkt graag drop in zijn gerechten, zoals in dropijs en desserts, dropzout en zelfs voor dropbrood. Daarnaast vervangt hij het ook voor zeewier bij sushirecepten. Wind gebruikt ongeveer een kilo per week, dus ook voor hem is het nieuws flink schrikken. Wel laat hij aan het AD weten de uitdaging aan te gaan om trekdrop zelf te maken. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor alle andere fans van deze oer-Hollandse lekkernij. Hopelijk kunnen we binnenkort hét recept voor zelfgemaakte trekdrop verwachten.

Bron | AD

Beeld | iStock

null Beeld

Haal de zon in huis met Margriet 22! Met de lekkerste recepten uit Italië, tips voor veilig zonnen, én een ode aan de helden van deze crisis. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Maryse de Bruijne

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden