Margriet logo
null Beeld Brunopress/RTL/Tom Cornelissen
Beeld Brunopress/RTL/Tom Cornelissen

Peter R. de Vries schreef afscheidsbrief: ‘Die mochten we alleen openen als hem iets overkwam’

On bended knee is no way to be free, was de lijfspreuk van Peter R. de Vries. Maar de misdaadverslaggever was zich maar al te goed bewust van het gevaar dat hij liep. Jaren geleden gaf hij al een afscheidsbrief aan zijn kinderen.

Dit onthulde zijn zoon Royce de Vries vrijdagavond in de nieuwe talkshow Khalid & Sophie.

Afscheidsbrief Peter R. de Vries

"Mijn vader had ons meer dan tien jaar geleden een afscheidsbrief gegeven in een gesloten envelop", vertelde Royce. "Die mochten we alleen openen als hem iets overkwam." Hun nachtmerrie werd werkelijkheid. Ruim een week na de aanslag, overleed Peter R. de Vries. En toen was het tijd om de brief te lezen. Die brief paste Peter tussendoor overigens aan, legde Royce uit. "Hij updatete die brief als er dingen gebeurden en als hij bijvoorbeeld andere wensen had." Dit deed Peter voor de laatste keer in december, kort nadat hij de vertrouwenspersoon van Nabil B. werd.

Lees ook:

Zoon Peter R. de Vries doet voor het eerst zijn verhaal: 'Ik heb een heel dierbare foto van hem op de dag van de aanslag'

'Blijf wie je bent'

In de afscheidsbrief stonden lieve woorden, zoals de tekst die uiteindelijk ook in de rouwadvertentie stond: 'Blijf wie je bent. Houd als het nodig is je rug recht. Kom op voor zwakkeren en minderheden. Zeg eerlijk wat je vindt en luister naar je rechtvaardigheidsgevoel en breng dat weer over naar je kinderen. Dan komt het allemaal goed.' Maar ook praktische dingen, over hoe hij bepaalde dingen geregeld wilde hebben. Zoals zijn uitvaart. "Er stond bijvoorbeeld ook in dat iedereen die afscheid wilde nemen van hem de mogelijkheid kreeg. 'Behalve de roddelpers', stond er dan bij", glimlachte Royce.

Je kunt het interview met Royce de Vries in Khalid & Sophie hier terugkijken.

Bron | Khalid & Sophie

Beeld | Brunopress

Faye HeijnisBrunopress/RTL/Tom Cornelissen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden