Margriet logo
null Beeld

Opvallend: helft van de Nederlanders wil ook ná coronacrisis blijven thuiswerken

Je zou denken dat bij veel mensen het thuiswerken nu wel begint te vervelen, maar niets blijkt minder waar te zijn. Ruim de helft van de Nederlanders zou namelijk het liefst ook ná de lockdown (deels) blijven thuiswerken, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Voor het onderzoek van Nationale Vacaturebank en Intermediair werden ruim duizend Nederlandse werkenden gevraagd naar hun mening over thuiswerken in tijden van corona. En dat thuiswerken bleek allesbehalve tegen te vallen…

Opvallende uitkomst

Maar liefst 53 procent van de ondervraagden staat positief tegenover thuiswerken. Ook geeft 49 procent aan dat ze graag na de coronacrisis (deels) thuis willen blijven werken. Een opvallende uitkomst, vindt Maarten Naaijkens van Nationale Vacaturebank. “Thuiswerken was voorheen altijd iets waar discussies over waren op de werkvloer. Werkgevers en werknemers zagen vooral de mogelijke nadelen. Maar nu een groot deel van de Nederlanders geen andere keuze had, zien we ook de voordelen.”

Lees ook

Zó voorkom je rugklachten tijdens het thuiswerken

Voordelen maar ook nadelen

Maar wat zijn die voordelen nu precies? Maar liefst 68 procent van de ondervraagden noemt het feit dat ze geen reistijd meer hebben een groot voordeel. 61 procent zegt de eigen tijd zo beter te kunnen indelen en 29 procent vindt het een pluspunt dat ze meer tijd hebben voor het gezinsleven.

Toch zijn er ook mensen die weer liever teruggaan naar kantoor. De voornaamste reden hiervoor? Ze missen hun collega’s. Naaijkens: “59 procent van de ondervraagden geeft aan dat dat de reden is waarom ze terug zouden willen naar kantoor. Voor hogeropgeleiden is dat zelfs nog iets meer, 65 procent.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | AD

Beeld | iStock

null Beeld

Margriet 20 ligt in de winkels, met alles over (in je eentje) bewegen met de mooiste fiets- én wandelroutes in Nederland. Haal het nummer snel in huis of bestel 'm veilig online zonder extra verzendkosten.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden