Margriet logo
null Beeld

Netflix beperkt mogelijkheid om je account met anderen te delen

Maak jij met veel liefde gebruik van het Netflix-account van een ander? Dan hebben we slecht nieuws voor je: binnenkort is dit namelijk niet meer mogelijk. Netflix gaat accountdelers hard aanpakken, wat betekent dat je straks geen account meer kunt delen met bijvoorbeeld vrienden of je familie.

Mocht je tóch nog graag films en series willen kijken op de streamingdienst, dan zul je zelf een Netflix-account moeten aanmaken.

Flinke concurrentie

Zolang je gewoon toestemming hebt om het Netflix-account van een ander te gebruiken, doe je in feite niks verkeerds. Maar Netflix loopt hier natuurlijk wel flink wat extra inkomsten door mis. Zeker nu ze concurrentie krijgen van bijvoorbeeld Amazon Prime en Disney+ willen ze er alles aan doen om te blijven groeien qua omzet. Dit doen ze al een tijdje door de prijzen van de abonnementen steeds te verhogen, maar nu gaan ze het dus ook nog onmogelijk maken om een Netflix-account met anderen te delen. Tenminste, mensen die buiten jouw huishouden wonen. En het begint met een test onder een kleine groep gebruikers.

Lees ook:

Met dít trucje kun je veel meer films en series op Netflix bekijken

Niet langer delen, maar je eigen Netflix-account aanmaken

De streamingdienst is momenteel een nieuwe functie aan het testen die de mogelijkheid om een account te delen beperkt. “Deze test is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen die Netflix-accounts gebruiken hiertoe gemachtigd zijn”, zo vertelt een woordvoerder. Met andere woorden: dat alle mensen die gebruikmaken van jouw account, dit ook daadwerkelijk mogen. Als Netflix ontdekt dat iemand het account gebruikt terwijl hij of zij niet de accounteigenaar is, dan wordt de gebruiker gevraagd om te verifiëren dat hij of zij de accounteigenaar is. Dit gebeurt via een code die de accounteigenaar ontvangt via e-mail of sms. Voer je de verificatie niet op tijd uit, dan kun je geen gebruik meer maken van Netflix en moet je een eigen account gaan aanmaken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in

je mailbox?

Schrijf

je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NSMBL

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden