Margriet logo
Piet Paulusma Beeld ANP
Beeld ANP

Monument in Limburg voor weerman Piet Paulusma

Op 20 maart 2022 kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat weerman Piet Paulusma was overleden. Op 65-jarige leeftijd overleed hij aan de gevolgen van kanker. Een jaar later wordt een monument voor hem onthuld op de Cauberg in Valkenburg.

Het monument op de Cauberg wordt dit weekend onthuld. Het eerbetoon zal op de top van de helling staan en de vorm van een zonnewijzer hebben.

Een eerbetoon voor Piet Paulusma

Het eerbetoon voor Piet Paulusma komt in vakantiepark Kasteeldomein De Cauberg te staan. Dit betekent niet dat alleen gasten van het park het monument kunnen bezoeken. Ook mensen die hier niet verblijven, kunnen het bekijken. Het monument wordt op zondag 19 maart onthuld. Ook de familie van de weerman zal dan aanwezig zijn. De zonnewijzer is volgens RTL Nieuws gemaakt door een siersmid uit het Friese Surhuizum.

Piet Paulusma was een Fries in hart en nieren en veroverde heel Nederland met de woorden ‘oant moarn’. Hij was gek op Friesland en zijn geboortedorp Tzum, vertelde hij eerder aan Margriet. De weerman deelde dat hij mooie herinneringen had aan het dorp. “En vooral aan de periode rond mijn tiende jaar. Van eieren zoeken tot voetballen en schaatsen met vriendjes: we waren altijd buiten,” aldus Piet. Ondanks zijn Friese roots, staat het monument voor de weerman in Limburg. Dat is geen willekeurige keuze, want Piet verbleef tijdens zijn vakanties graag in het zuiden van het land. Medewerker Fanny van Kasteeldomein De Cauberg vertelt: “Hij was dol op Limburg en is heel vaak bij ons in het vakantiepark geweest.”

Geluksmomenten van Piet Paulusma

In 2016 stond in Margriet een interview met Piet Paulusma. Hierin vertelde hij over zijn geluksmomenten, het weer en zijn familie. Het interview eindigde met een uitspraak die de weerman typeerde: “Ik ben wie ik ben, dat is mijn grootste geluk. Dat mag je er nog wel even bijzetten.” Benieuwd naar het hele interview? Dat lees je hier: De geluksmomenten van Piet Paulusma.

Nynke KooyANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden