Margriet logo
null Beeld AFP
Beeld AFP

Michael Bublé vertelt over zijn zoontje dat doodziek was: ‘Het was alles of niets’

Zanger Michael Bublé bracht drie jaar geleden het nieuws naar buiten dat zijn zoontje Noah leverkanker heeft. Momenteel gaat het stukken beter met het inmiddels vijfjarige jochie, en Bublé vertelt erover in het Belgische tijdschrift en tv-gids 'Primo'.

"Ik denk dat het de meest verschrikkelijke ervaring is die een ouder kan overkomen."

Het zoontje van Michael Bublé

Hoewel er vorig jaar berichten verschenen dat Noah genezen is van de kanker, schrijft Het Laatste Nieuws nu naar aanleiding van Primo dat het jongetje herstellende is en het 'wellicht zal overleven'. Michael Bublé zette zijn zangcarrière destijds op een laag pitje om er helemaal voor zijn gezin te kunnen zijn, maar momenteel is hij op Europese tournee. Ook was hij op vakantie in het Italiaanse Florence, samen met zijn vrouw, Noah en zijn twee andere kinderen Elias (3) en Vida (elf maanden).

'Meest verschrikkelijke ervaring'

"Het is een prachtige ervaring om met z’n allen op reis te zijn. Toen we drie jaar geleden het nieuws kregen over de kanker van Noah, werden Luisa en ik compleet overdonderd. Ik denk dat het de meest verschrikkelijke ervaring is die een ouder kan overkomen, naast natuurlijk een kind definitief verliezen. Ik heb meteen begrepen dat het alles of niets was. Daarom heb ik de muziek en mijn carrière compleet van mij afgezet om me volledig op het welzijn van ons kind te kunnen concentreren."

Lees ook: Leuk nieuws: dochtertje van Michael Bublé geboren

'Één ding dat telt'

Hij vertelt dat het hen heeft veranderd. "Dat kan ook moeilijk anders, want om dit te boven te komen, niet enkel wat je kind betreft maar ook als koppel, moet je echt wel tot de bodem gaan", zegt hij. Ook zegt Bublé dat hij zich realiseerde dat er slechts één ding in het leven is dat telt, en dat is liefde. "Het is een cliché, een dooddoener, ik weet het, maar het is de naakte waarheid en iedereen die in het leven al eens iets ergs, iets fundamenteel bedreigends, heeft meegemaakt, zal het beamen."

Liefde

Al het andere is noodzakelijk, legt hij uit. We hebben eenmaal geld nodig, eten en een dank boven ons hoofd. "Maar die behoefte is zo beperkt of uitgebreid als je zelf wilt. Je hoeft niet elke dag kaviaar te eten, je hebt geen garage vol auto’s nodig, je hoeft niet per se een villa te hebben waarin je met tien gezinnen kunt leven, je hebt geen nood aan slapende miljoenen op een bankrekening, maar wat je wel nodig hebt, wat wel een dagelijkse behoefte is, is liefde. De liefde voor en van je partner, die van en voor je kinderen, het gevoel tot dat gezin te behoren. Dat en alle kleine dingen des levens stellen Luisana en ik nu veel meer op prijs."

'Bron van vreugde en geluk'

Hij waardeert de steun van zijn fans enorm, en laat weten dat hij hen niet genoeg kan bedanken. "Ik hoop dat iedereen even gelukkig kan zijn als ik met mijn gezin en dat iedereen de kans krijgt om het maximale te halen uit het leven. Want als ik uit die hele ervaring van de afgelopen drie jaar iets heb geleerd, dan is het wel dat elke dag opnieuw een bron van vreugde en geluk zou moeten zijn."

Bron | Primo, Het Laatste Nieuws

Beeld | ANP

Kirsten ZijderveldAFP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden