Margriet logo
null Beeld

Máxima doet verrassende onthulling over welke muziek ze graag beluistert

Nikkie de Jager heeft een spannende week achter de rug. Ze is een van de presentatoren van het Eurovisie Songfestival en mocht donderdag als klap op de vuurpijl ook nog eens koningin Máxima interviewen.

Dat leverde een leuk gesprek op, met een paar verrassende antwoorden van hare majesteit.

Máxima wil méér muziek

Koningin Máxima mocht in Ahoy met een Rotterdamse schoolklas kijken naar de laatste repetitie voor de tweede halve finale. Dit deed zij voor Méér Muziek in de Klas, een van de maatschappelijke partners van het Eurovisie Songfestival. Daarnaast bracht ze ook nog geen bezoekje aan het LookLab van Nikkie de Jager, een studio waarin de YouTuber haar kijkers meeneemt in de Eurovision-wereld vol glitter en glamour.

Lees ook:

Het boek over de jeugd van koningin Máxima wordt verfilmd tot een tv-serie

Favoriet Nederlands liedje van Máxima

Nikkie vroeg de koningin onder andere naar het belang van muziek. Iets waar ze uit eigen ervaring een heel sterke visie op heeft. Toen Máxima net in Nederland was en de taal probeerde te leren, luisterde ze namelijk naar heel veel Nederlandse liedjes. Een van haar favorieten was 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn. "Dat was een van de eerste liedjes waar ik naar luisterde, daar heb ik het meest van geleerd. Het lied zegt veel over de Nederlandse cultuur." En het blijft voor onze koningin niet alleen bij muziek beluisteren: ze máákt het ook zelf, door gitaar te spelen en te zingen. Al doet ze dat alleen thuis - kleine kans dat wij haar muzikaliteit ooit daadwerkelijk zullen horen, dus.

Rock on

Wat voor muziek Máxima tegenwoordig luistert, hangt volgens haar vooral af van haar gemoedstoestand. "Als ik een beetje vrolijkheid wil, luister ik graag salsa of tango." Maar als Máxima terug wil denken aan de ‘goede oude tijd’ dan luistert ze juist graag naar pop en rock uit de jaren tachtig, zo vertelt ze. Dit laatste antwoord zorgt bij Nikkie voor de nodige verbazing. Rock on, hare majesteit!

Bron |

Beeld | Screenshot YouTube

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden