Margriet logo
Married At First Sight: ‘Geef Astrid en moeder Jenny een real-life-soap’ Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Married At First Sight: ‘Geef Astrid en moeder Jenny een real-life-soap’

Eindelijk is het zover: een kakelvers seizoen van Married At First Sight is gestart. Elke dinsdagavond kunnen we de avonturen van Nederlanders die blind in het huwelijksbootje stappen weer volgen. Smullen! Vooral aanstaande bruid Astrid stal de show in de eerste aflevering.

We zetten de opvallendste momenten op een rijtje.

Het format van Married At First Sight

Hoewel dit het alweer het zevende seizoen is van Married At First Sight, leggen we even kort uit wat het format is. Singles geven zich op omdat ze willen trouwen. Voor hen wordt een passende match gevonden, waarmee ze direct naar het altaar gaan. Je leest het goed: daar zien ze elkaar voor het eerst. Daarna volgt de huwelijksreis en het samenwonen, en dan begint het daten pas echt. Maar, de ring zit al om de vinger.

Langdurige huwelijken

Blijven ze bij elkaar of scheiden de wegen zich uiteindelijk? Anders gezegd: is liefde blind? Hoewel het niet in elk seizoen vuurwerk was tussen de echtgenoten, zijn er langdurige huwelijken uit MAFS voortgekomen. Hoe zal het de koppels dit seizoen vergaan? Presentator Carlo Boszhard neemt ons mee op dit liefdesavontuur.

Amsterdamse Astrid en kitter Sander

In de eerste aflevering kregen we als eerste koppel Astrid en Sander voorgeschoteld, en we werden niet teleurgesteld. De goedlachse en zorgzame Astrid (57) uit Amsterdam Noord is gematcht aan kitter Sander (61). Ja, het is nodig om zijn beroep te noemen want hij is erg trots op zijn vak. Een van zijn slogans is: ‘heb je een naad of een kier, de kitter vult het met plezier.’ Waarvan akte.

De matchmakers zien veel overeenkomsten tussen Sander en Astrid. Deze vrijgezellen houden van gezelligheid, lachen, familie en hebben hun huis op orde. Astrid wordt omschreven als ‘lekker volks’ en dat wordt wel bevestigd als we zien hoe ze haar badjas met panterprint uitdoet om in haar jacuzzi in haar Amsterdamse tuintje te stappen. Maar wat een innemende dame is dit!

Lees ook:
Romana deed mee aan B&B vol liefde: ‘Bert kwam in het echt anders over dan in zijn filmpje’

Astrid en moeder Jenny

Aan het einde van de eerste aflevering eindigen Astrid en Sander al voor het altaar, maar we moeten het ook ècht over moeder Jenny hebben. Haar goedlachsheid heeft Astrid duidelijk van haar moeder, het duo giechelt wat af. We zien Jenny met een vers permanentje op de dag van de bruiloft in haar goede goed over ‘de rode loper’ in Astrids’ tuintje gaan. Ze staat met haar verschijning en opgewektheid net als Astrid garant voor goede televisie. Ik zou zeggen: geef Astrid en moeder Jenny een real-life-soap. Dat lijkt me genieten!

Sportievelingen Rowan en Astleigh

Het tweede koppel dat gematcht is, bestaat uit Rowan (27) en Astleigh (33). Rowan is heel sportief en werkt als digital marketeer. Astleigh was 9,5 jaar militair en werkt inmiddels als chauffeur. Hij is blij met zijn leuke vriendenkring en katten, maar is er aan toe om te settelen. De vrijgezellen zijn volgens de matchmakers toe aan huisje-boompje-kindje. En ze zijn beiden zo sportief: het kan geen toeval zijn dat we zowel Rowan als haar aanstaande op skeelers door het beeld zien gaan. Carlo belt bij Rowan aan met de boodschap dat zij gaat trouwen en later brengt hij Astleigh datzelfde nieuws. In de volgende aflevering zullen we zien hoe zij de weg het altaar maken. Zal deze match slagen?

Beeld: Getty Images

Merel SchutGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden