Margriet logo
Mariska Bauer (45) ‘vol goede moed’ na herseninfarct Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Mariska Bauer (45) ‘vol goede moed’ na herseninfarct

2022 begon slecht voor het gezin van Frans Bauer. Zijn vrouw Mariska Bauer (45) kreeg afgelopen week een herseninfarct, laat de familie weten op social media. “We zijn enorm geschrokken.”

Hun management geeft een update over de schokkende gebeurtenis en hoe het nu met Mariska gaat.

‘Enorm geschrokken’

“Voor ons als gezin is het jaar helaas niet zo goed begonnen”, schreef Frans vrijdag op social media. “Onze Mariska is deze week getroffen door een herseninfarct en we zijn enorm geschrokken. De komende tijd gaan we haar steunen en werken aan haar herstel.” Gelukkig is Mariska sinds vrijdag weer thuis. “Onze dank is groot aan het zorgpersoneel van het Bravis-ziekenhuis voor hun geweldige zorg. Naar omstandigheden gaat het goed en we zijn blij dat ze vanaf vandaag weer thuis is.”

Herseninfarct Mariska Bauer

Het management van Frans Bauer legt aan Shownieuws uit wat er precies gebeurde. Mariska kreeg last van een ‘dikke tong en rare spraak’. Ze is toen naar een arts gegaan, die een allergische reactie vermoedde. Ze is met haar 45 jaar tenslotte nog zo jong. Mariska vertrouwde het niet en besloot toen met Frans naar het ziekenhuis te gaan. Daar bleek ze een ‘klein herseninfarct’ te hebben.

Lees ook:
Iboya (47) ontdekte dat ze op haar 31ste een herseninfarct had: ‘Geen wonder dat ik er zo slecht aan toe was’

Vol goede moed

Bij een herseninfarct krijgt een deel van de hersenen geen zuurstof, doordat een stolsel een bloedvat in de hersenen afsluit. Hierdoor ontstaan uitvalverschijnselen, meestal aan één kant van het lichaam. De drie meest voorkomende signalen van een herseninfarct zijn een scheve mond, verwarde spraak en een verlamde arm. Hoe eerder de behandeling, hoe groter de kans op herstel met medicatie. En dat kan maanden duren. Dat is dus waar Mariska zich nu volledig op stort. Het management laat weten dat Mariska ‘vol goede moed’ zit. “Voorlopig houdt zij rust.”

We wensen Mariska en haar gezin – ze hebben samen vier zoons – heel veel sterkte toe.

Bron | Instagram, Shownieuws, Hersenstichting
Beeld | Brunopress

Faye HeijnisBrunopress

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden