Margriet logo
null Beeld

Marco Borsato in ‘Linda’s Wintermaand’: ‘Ik wil het boetekleed aantrekken’

Marco

Borsato zat zaterdagavond bij ‘Linda’s Wintermaand’ om voor het eerst een

boekje open te doen over de rumoerige periode die hij achter de rug heeft. De

zanger sprak openhartig over zijn burn-out, affaires en zijn huwelijk met

Leontine.

Marco Borsato legt aan het begin van het interview uit dat hij het interview doet, omdat er afgelopen jaar zo veel ‘onzinverhalen’ zijn rondgegaan. Hij wil voor ‘één keer’ zijn verhaal doen. “Ik wil het boetekleed aantrekken”, aldus Borsato.

Eerste scheurtjes in huwelijk

Volgens Borsato ging het mis na het faillissement van zijn entertainmentbedrijf. De zanger belandde in een heftige burn-out en kon naar eigen zeggen ‘letterlijk en figuurlijk niet meer’. Volgens hem kwamen vanaf dat moment de eerste scheurtjes in hun huwelijk. “Daar komt de ontrouw om de hoek kijken, die frustratie.” Marco legt uit dat de manier waarop hij met stress omging heel anders was dan hoe Leontine dat deed. Nadat hij was vreemdgegaan, durfde hij het naar eigen zeggen niet op te biechten, omdat hij júist zijn huwelijk nog wilde redden.

Lees ook: Marco Borsato: 'Ik schaam me niet voor mijn tranen'

'Het zijn geen langdurige relaties geweest'

Als Linda hem vraagt of hij echt langdurige affaires heeft gehad met andere vrouwen, ontkent hij: “Het zijn geen langdurige relaties geweest, absoluut niet.” Zijn affaire met Iris Hond zou jaren geleden hebben plaatsgevonden, maar is recentelijk aan het licht gekomen. Hierna ontstond volgens Marco een ‘sneeuwbaleffect’ en werd hij plotseling aan elke vrouw gelinkt. Als Linda hem vraagt of hij een affaire heeft gehad met Maan, waar geruchten over waren, ontkent hij in alle toonaarden. “Het is gewoon niet waar. Er is helemaal niets van waar.”

Nog steeds verliefd op Leontine

Daarnaast laat Borsato weten dat hij ook helemaal niet open staat voor een nieuwe relatie op dit moment. “Ik ben tot over mijn oren verliefd op mijn eigen vrouw, al 24 jaar. Dit is zo vers nog. We zijn een jaar verder, we zijn gescheiden op papier, maar dat ben ik in mijn hart nog niet”, aldus de zanger.

Hechte band met Leontine en kinderen

Borsato vertelt dat hij het erg moeilijk vond om zichzelf te vergeven, ook omdat zijn oudste zoon vrij boos op hem was nadat hij zijn ontrouw had opgebiecht. Toch is de band met zijn ex-vrouw Leontine en zijn kinderen Luca, Senna en Jada nog steeds heel hecht. “Ze zijn loyaal naar ons alle twee. Dat zegt iets over de opvoeding, de flexibiliteit”, aldus Marco Borsato.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | SBS6

Beeld | Brunopress

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden