Margriet logo
Loretta Schrijver geeft update over gezondheid: ‘Scans waren goed’ Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Loretta Schrijver geeft update over gezondheid: ‘Scans waren goed’

Eerder dit jaar werd bij presentatrice Loretta Schrijver (65) een beginnend stadium van darmkanker geconstateerd. Inmiddels gaat het gelukkig beter met haar. In het programma Aran On Tour geeft Loretta een update over haar gezondheid.

“Ik voel me ontzettend goed”, vertelt Loretta aan RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade. Beter dan een paar jaar geleden zelfs, geeft ze toe. “Ik heb me toch een paar jaar heel moe en lusteloos gevoeld. Ik heb weer lucht: lichamelijk – en geestelijk ook wel.”

Goede scans

In juni maakte Loretta bekend dat er beginnende darmkanker bij haar was ontdekt. Na twee operaties is het plekje verwijderd. Maar ze had nog lange tijd last van complicaties, vertelde ze onlangs in Koffietijd. Inmiddels gaat het een stuk beter met haar. “Vorige week heb ik scans gehad en alles was goed”, vertelt ze. De presentatrice heeft momenteel een stoma, wat ze best lastig vindt. “Daar moet je rekening mee houden, dat heeft zorg nodig.” Omdat het nu zo goed met Loretta gaat, is het volgens haar arts in de toekomst misschien wel mogelijk om de stoma weer te verwijderen. “Alleen is dat weer een heel grote operatie. Maar goed, wie dan leeft…”

Lees ook:
Toen en nu: Zó zag Loretta Schrijver er vroeger uit

Veerkracht

Hoewel het een zware periode is geweest, heeft Loretta er ook veel van geleerd. “Zo’n periode verandert je wel hoor. Je hoort altijd van mensen: ik leef bewuster en ik ben dankbaarder. Zo voel ik dat ook wel”, vertelt ze. Ook weet ze nu hoe veerkrachtig je bent als mens. “Wat kun je van ver komen en toch in betrekkelijk korte tijd, een halfjaar ongeveer, weer de oude zijn. Al word ik natuurlijk nooit meer helemaal de oude.” In november was Loretta weer te zien in Koffietijd. Niet als presentatrice, maar als gast. Op de eerste maandag van het nieuwe jaar pakt ze haar vertrouwde rol weer voorzichtig op. “In de eerste instantie kijken we alleen naar de maandagen”, aldus de presentatrice.

Bron | RTL Boulevard
Beeld | Brunopress

Maike AbmaBrunopress

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden